Rok Marguč: Nestrpnosti si ne zaslužimo

Rok Marguč, deskar
23.03.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

"Za športnika se kar nekako ne spodobi, da se politično izražaš, protestiraš ali javno poveš svoje mnenje, ki ni povezano s športom. Ne glede na to, katero opcijo ste pred štirimi leti volili, je bila vaša stranka vsaj dve leti na oblasti in nam vladala. Čar demokracije. Torej ne glejmo, kaj so delali tisti, ki jih nismo volili, ampak se lahko vprašamo, kaj so naredili tisti, ki smo jim dali svoj glas? Vsi so imeli približno enak čas. So zadovoljili naša pričakovanja, svoje programe, svoje obljube? So bili boljši, kot so obljubljali, ali ne? Kaj so naredili za nas kot posameznika, kaj za družbo, kaj za razvoj in državo?

Morali bi se zavedati, da vsi živimo na tem majhnem koščku raja. Vsi skupaj. Morali bi biti bolj spoštljivi do drugače mislečih, se medsebojno bolje poslušati in spoštovati. Vsak ima namreč pravico do svojega mnenja. Tu ne gre za to, kdo je glasnejši, kdo ima bolj prav, gre za nekaj več - kaj bomo na koncu pustili svojim otrokom. Bistveno je, da bi se morali bolj fokusirati na to, kako bo Slovenija videti leta 2045, kot pa, kakšna je bila v prejšnjem tisočletju. Nestrpnosti, ki smo je deležni na socialnih medijih, forumih itd., si ne zasluži nihče. Moramo se zavedati, da je vsak posameznik zase najpomembnejša oseba. Ko se bomo do drugih začeli tako tudi obnašati, bomo kot družba tudi napredovali.

Sam si želim, da bi se država decentralizirala. Da bi se ministrstva razporedila po celi Sloveniji. Ljubljana ni Slovenija. Je čudovito glavno mesto, ampak ni cela država. Za konec pa, kot je že Baz Luhrmann v svojem besedilu omenil: 'Sprejmite določene neodtujljive resnice. Cene se bodo dvignile, politiki se bodo ukvarjali s filantropijo in tudi vi se boste postarali. In ko se boste, boste sanjali o časih, ko ste bili mladi. Takrat so bile cene ugodne, politiki plemeniti in otroci so spoštovali starejše. Spoštujte svoje starejše.'"

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta