(ZAHTEVAM) Suzana Fajmut Štrucl: Za varovanje dediščine

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Urška Polanc

"Vsaka vlada oziroma njene službe bi morale nameniti večjo skrb in pozornost ohranjanju in varovanju kulturne, naravne in industrijske dediščine, ne samo na načelni ravni, ampak tudi s finančno pomočjo pri njenem ohranjanju, vzdrževanju in promoviranju. Morale bi bolj spodbujati in podpirati rabo industrijske dediščine v druge namene (turistične, izobraževalne). Podjetjem, ki ohranjajo, varujejo in vzdržujejo dediščino širšega pomena, bi morali pomagati tudi s finančno podporo, tudi če so v zasebni lasti, lastnikom pa za vlaganje v dediščino dati finančne spodbude in olajšave.

Večjo pozornost bi morali nameniti tudi Unescovim globalnim geoparkom, območjem, ki so po svoji izjemni geološki, naravni in kulturni dediščini svetovno priznani ter primeri dobrih praks varovanja, ohranjanja in rabe dediščine pri razvoju podeželja in trajnostnega turizma. Vse vlade se bi morale zavzemati za enakomeren razvoj Slovenije ter za ohranjanje delovnih mest in poseljenosti podeželja. Za skrbno porabo naših dobrin in ohranjanje naše narave. Prav tako bi morali skrbeti za enake pravice vseh državljanov."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta