Še en potresni sunek v bližini Bovca, od petka že četrti

STA, Va
06.11.2023 07:37

Čutili so ga prebivalci Kobarida, Bovca in Tolmina.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Seismic activity graph showing an earthquake., Image: 257355623, License: Royalty-free, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Cigdem Simsek/Alamy/Alamy/Profimedia
Cigdem Simsek/Alamy/Alamy/Profimedia

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so z nedelje na ponedeljek ob 00.1 zabeležili šibek potresni sunek magnitude 2,3. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 80 kilometrov severozahodno od Ljubljane, v bližini Bovca.

Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla četrte stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili predvsem prebivalci občin Kobarid, Bovec, Bohinj in Tolmin, so še sporočili iz Urada za seizmologijo pri Agenciji RS za okolje.

Ob 6.11 se je spet zatreslo, šibek potresni sunek je imel magnitudo 2.0. Od petka zvečer so se tla v bližini Bovca zatresla že četrtič.

Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju tokrat ni presegla četrte stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili predvsem prebivalci občin Bovec, Kobarid in Tolmin.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta