Se odpravljate na morje? Na primorski avtocesti vas bo pričakalo presenečenje

M.R.
13.10.2023 13:11

Zaradi načrtovanih del bodo na avtocestah in drugih cestah na Štajerskem ter drugod zapore, sporoča Družba za avtoceste (Dars) prek svojega Prometnoinfomracijskega centra.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična
Sašo Bizjak

Primorska avtocesta

V soboto 14. oktobra bo predvidoma med 6.15 in polnočjo na primorski avtocesti zaprt vozni pas med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani.

Na obalni hitri cesti so med Bertoki in Izolo začeli z deli. Promet pred priključkom Semedela promet poteka po enem voznem pasu. Na priključku Semedela je oviran promet na uvozu proti Izoli. Dela bodo na različnih delih hitre ceste potekala predvidoma do konca februarja prihodnje leto. Zapora se bo glede na dela, spreminjala. 

Štajerska

Na cesti Poljana-Šentvid bo v soboto 14. oktobra zaradi postavitve mostu preko reke Meže na naslovu Žerjava št. 13 delna in občasna popolna zapora od 9. do 16. ure. Načrtovani obvozi za osebna vozila: Mežica-Podkraj-Črna in Žerjav-Jazbina-Naravne ledine-Ravne na Koroškem. Za osebna in tovorna vozila je možen tudi obvoz Žerjav-Črna na Koroškem-Javorje-Velenje-Slovenj Gradec-Ravne-Mežica in obratno. 

Cesta Maribor (Malečnik)-Pernica bo zaradi gradnje kanalizacijskega omrežja zaprta do 30. oktobra. Obvoz za osebna vozila, redno avtobusno linijo in intervencijska vozila bo potekal po lokalnih cestah na relaciji: Malečnik–Hrenca–Celestrina, obvoz za tovorna vozila pa po državnih cestah na relaciji Malečnik–Pesnica–Pernica–Nebova–Celestrina.

Zaradi obnove cestišč bo pri Plešivcu popolna zapora na cesti Velenje-Graška Gora-Šmiklavž. Obvoz je možen po glavni cesti Velenje-Slovenj Gradec.

Regionalna cesat Maribor-Ptuj bo v Miklavžu na Dravskem Polju zaprta do 18. novembra. Obvoz je možen po lokalnih cestah.

Cesta Dole-Ponikva-Loče bo zaprta do 21. novembra. Obvoz na relaciji Dole–Šentjur–Šmarje pri Jelšah–Poljčane–Loče.

Cesta Slovenske Konjice-Oplotnica bo pri Slovenskih Konjicah popolnoma zaprta do 30. novembra. Regionalna cesta Kotlje-Slovenj Gradec pa bo zaprta do 31. decembra. Obvoz je možen preko lokalne ceste (Ronkova ulica) dvosmerno na glavno cesto Slovenj Gradec. 

Na pomurski avtocesti bodo na odsekih Turnišče–Dolga vas in Dolga vas–Lendava v obe smeri potekala dela predvidoma do konca oktobra. Promet poteka po dveh zoženih pasovih.

Ljubljanska obvoznica

Do 15. oktobra bo v nočnem času med 20. in 5. uro od Šiške proti krožišču Tomačevo promet urejen samo po enem voznem pasu. V času odstranjevanja zapore, predvidoma dva tedna, se bo prometna ureditev na tem odseku pogosto spreminjala. 

Na ljubljanski vzhodni obvoznici med priključkoma Ljubljana vzhod in Ljubljana Bizovik proti Malencam, bo zaradi del predvidoma do konca oktobra zaradi del oviran promet na pospeševalno zaviralnem pasu.

Na ljubljanski severni obvoznici bo na odseku Savlje-Tomačevo v naslednjih dneh promet še dodatno oviran zaradi odstranjevanja delovne zapore na nadvozu na Dunajski cesti. Prometna ureditev se bo ves čas spreminjala.

Do 19. oktobra bo v Ljubljani na Tacenski cesti na Brodu promet potekal izmenično enosmerno vsak dan med 7. in 17. uro.

Gorenjska avtocesta

Zaradi načrtovanih del bodo na avtocestah in drugih cestah na Štajerskem ter drugod zapore, sporoča Družba za avtoceste (Dars) prek sovjega Prometnoinfomracijskega centra.

V ponedeljek 16. oktobra bo zaradi nakladanja tovora med 5. in 13. uro med priključkoma Lesce in Radovljica proti Jesenicam promet potekal po enem pasu.

V sredo 18. oktobra bodo med 8. in 17. uro na odseku Brezje-Podtabor v obeh smereh zaradi pregleda predora Ljubno izmenične zapore voznih in prehitevalnih pasov.

V petek 20. oktobra bo zaradi pregleda vozišča premična zapora z omejitvijo hitrosti 50 kilometrov na uro voznega in prehitevalnega pasu na odseku predor Karavanke-Lesce v obeh smereh.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta