So izredni vremenski pojavi za to poletje za nami in kakšen bo avgust? Odgovarja Brane Gregorčič

Va
31.07.2023 11:02

Tudi avgust bo že prav na začetku, to je v torek, kot kaže, postregel z vremenskim opozorilom, vendarle pa ne najvišje, rdeče stopnje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

"Prva možnost za bolj pestro vremensko dogajanje bo že v torek zvečer prehod hladne fronte, tako da bomo verjetno izdali oranžno opozorilo," je Brane Gregorčič iz Agencije RS za okolje (Arso) za Večer odgovoril, ali je obdobje hudih neurij že za nami in kakšen bo vremensko zadnji povsem poletni mesec avgust. 

Brane Gregorčič
Sašo Bizjak

Med četrtkom in soboto ta teden Gregorčič nato napoveduje še izrazitejšo vremensko motnjo. V četrtek bodo temperature marsikje še do 30 stopinj Celzija, druga izrazita vremenska fronta ta teden pa bo ozračje okoli petka precej ohladila, tako da bodo za vikend temperature skoraj jesenske, obenem pa se bo sproščalo manj energije za izredne dogodke, kakor smo jim bili priča zadnje tedne. 

Koliko pravega poletja nas še čaka? Gregorčič pravi, da nam v prvi polovici avgusta novega vročinskega vala nikakor ni treba pričakovati, ker ga ne bo.

Za ugibanje o indijanskem ali tako imenovanem babjem poletju pa je sploh še prezgodaj, ker takšna vrnitev visokih temperatur kdaj nastopi šele po prvi pravi jesenski ohladitvi ...       

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta