Sodišče odločilo: Gen-I bo začasno vodil Igor Koprivnikar

Timotej Milanov Timotej Milanov
01.03.2022 11:49

Sodišče je podprlo predlog Gen-I in Gen-EL, kar pomeni, da je bilo imenovano vodstvo iz kroga nekdanjega predsednika uprave Roberta Goloba.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Okrožno sodišče v Krškem je sprejelo dolgo pričakovano odločitev o začasnem vodstvu Gen-I. Največjega slovenskega trgovca z elektriko bo tako za največ eno leto kot predsednik uprave vodil Igor Koprivnikar, člani upravi pa so postali Primož Stropnik, Dejan Paravan in Andrej Šajn

Sodišče je s tem sledilo predlogu družb Gen-I in Gen EL, ki sta predlagali začasno imenovanje Koprivnikarja, tudi člana prejšnje uprave Gen-I, ki jo je vodil Robert Golob. V Gen energiji, ki je poleg Gen EL drugi polovični lastnik Gen-I, pa so sodišču predlagali, da bi družbo začasno vodila štiričlanska uprava, v kateri bi bili Martin NovšakJure SokličIgor Kržan in Primož Stropnik. Medtem je prišlo do spremembe na čelu Gen energije, ki je več ne vodi Martin Novšak. Že pred tem je prišlo tudi do sprememb v nadzornem svetu Gen energije, namesto Cvetka Sršena ga vodi Ksenija Flegar

Do imenovanja nove uprave Gen-I s polnim mandatom bi lahko prišlo tudi pred iztekom enega leta, če bi se o tem strinjala družbenika na skupščini, česar pa, kot smo poročali, v treh prejšnjih poskusih nista uspela, zato je zadeva tudi končala na sodišču. 

“Sodišče je prepoznalo, da je za nadaljnje uspešno poslovanje in rast Skupine Gen-I nujna ustrezna kontinuiteta vodstvene ekipe. Verjamemo, da lahko družba s takšno sodno imenovano upravo uspešno nadaljuje razvoj in se sooča s trenutno situacijo na mednarodnih energetskih trgih do soglasnega imenovanja uprave s strani obeh lastnikov. Je pa potrebno poudariti, da bodo sodno imenovani člani poslovodstva lahko prevzeli funkcijo šele po pravnomočnosti sklepa, ki nastopi najkasneje po izteku 30 dni od vročitve sklepa, če se v tem času ostali udeleženci v postopku na odločitev ne bodo pritožili,” so odločitev sodišča komentirali v Gen-I. 

V Gen energiji so odločitev sodišča o  začasnem imenovanju uprave označili za spodbudno in nujno potrebno za stabilno poslovanje družbe. “Seveda pa v Gen energiji stremimo k stabilnosti vodstva, zato si prizadevamo za imenovanje uprave s polnim mandatom.”

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.