"Takšne sramote ne želimo deliti": Programski svetniki z dnevnega reda umaknili točko o Studiu city

M.R.
23.05.2022 16:18

Programski svet je na predlog predsednika Petra Gregorčiča z dnevnega reda današnje seje črtal točko o vrnitvi Studia city, ki so jo predlagali predstavniki zaposlenih v javnem zavodu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Programski svet RTV Slovenija 
Adrian Pregelj/RTVS

Programski svet RTV Slovenija je danes še pred sprejemom dnevnega reda na predlog predsednika sveta Petra Gregorčiča z dnevnega reda umaknil 3. točko, ki so jo predlagali svetniki Gregor Drnovšek, Robert Pajek, Aleksander Hribar, Rok Hodej, Geza Filo, Alojzij Splihal in Anuša Gaši

Peter Gregorčič
Adrian Pregelj/RTVS

Gregorčič je namreč ocenil, da je točka "Takojšnja vrnitev oddaje Studio city na spored prvega programa Televizije Slovenije, v enakem terminu, z enako uredniško ekipo in z voditeljem Marcelom Štefančičem" nezakonita. Zato je dal proceduralni predlog, da se ta točka umakne z dnevnega reda. 

Takšnemu sklepu so se uprli Drnovšek, Hribar in Pajek, a je njihove argumente Gregorčič zavrnil, nato pa dal svoj predlog na glasovanje. Po zapletu pri glasovanju so svetniki sprejeli predlagani sklep in umaknili točko z dnevnega reda. 13 od 22 jih je bilo za, s čimer je bil predlog za umik te točke potrjen. 

Drnovšek je nato predlagal, da bi o oddaji Studio city vseeno razpravljali pod točko razno, a je Gregorčič takoj dal vedeti, da razprave o tej oddaji danes ne bo dovolil. 

Pozneje so svetniki glasovali o dnevnem redu, na katerem tretje točke o oddaji Studio city ni bilo. 15 svetnikov je glasovalo za tak dnevni red. Hribar je nato zastavil vprašanje po poslovniku. Vprašal je, ali bi lahko sejo zaprli za javnost: "Ker takšne sramote ne želimo deliti z vsemi poslušalkami in poslušalci." 

Gregorčič je takoj napovedal glasovanje za ta predlog. Za izglasovanje zaprtja seje bi morali glasovati dve tretjini prisotnih svetnikov. Oglasil pa se je Pajek, ki je zatrdil, da bi Gregorčič s tem prekoračil svoja pooblastila, tako da je predsednik sveta nadaljeval sejo brez glasovanja o Hribarjevem predlogu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta