Ugotovili so ozko grlo: Na Arnesu pojasnjujejo, zakaj so imeli učenci težave pri pouku na daljavo

Miha Raičevič Miha Raičevič
19.10.2020 13:22

Zaradi dodatnih ukrepov vlade za omejevanje širjenja koronavirusa od danes pouk za vse učence osnovnih šol od 6. razreda dalje in tudi dijake poteka na daljavo. Pri tem šole uporabljajo sistem Akademske in raziskovalne mreže Slovenije (Arnes).

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična
Sašo Bizjak

Že zjutraj so se pojavile težave zaradi povečane uporabe storitev omenjene mreže. Preobremenjen je bil sistem enotne prijave, so sporočili z Arnesa in zatrdili, da so v dveh urah težave odpravili. Kljub temu pa Arnes Učilnice še vedno delujejo upočasnjeno, so nam odgovorili v začetku popoldneva. Ugotovili so ozko grlo in ga odpravljajo, že tekom dneva pa pričakujejo izboljšanje, še dodajajo. 

Igor Napast

Sicer pa so na težave opozorili tudi številni starši, ki ne razumejo, da so težave podobne kot marca. Čeprav se je vseskozi govorilo o drugem valu in morebitni ponovni uvedbi šole na daljavo. 

Na Arnesu so danes tudi poudarili, da ostale storitve delujejo brez težav. So pa v času epidemije dobili dodatna sredstva za vzpostavitev infrastrukture za izvajanje vzgojno-izobraževalnega procesa. Skupaj z rezervnimi sredstvi je Arnes ta sredstva vložil v razširitev osnovne infrastrukture, nadgradnjo storitev in za nadomeščanje opreme, ki jo je dobil v posodo med prvim valom epidemije. "Trenutno intenzivno vgrajujemo dodatno opremo, ki jo je Arnes, zaradi stanja na trgu in pomanjkanja opreme, dobil v preteklem tednu. Zmogljivosti bomo še dodatno širili z opremo, ki jo bo Arnes dobil čez nekaj tednov," so dodali. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta