Ustanovni kongres stranke Vesna bo 5. februarja

STA, Va
07.01.2022 13:50
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Urša Zgojznik

Robert Balen

Ustanovni kongres Vesne bo 5. februarja, je napovedala sopredsednica ustanovnega odbora nove zelene stranke v nastajanju Urša Zgojznik.

Potrdila je, da že potekajo pogovori tudi z nekaterimi drugimi, ki prav tako načrtujejo nastop na parlamentarnih volitvah. A stranka Vesna gre na volitve samostojno.

Zgojznikova je na novinarski konferenci z naslovom Zakaj jedrska energija ne more biti zelena energija? potrdila, da so novi energetski načrti, sončna energija in podobno del pogovorov, ki potekajo. "To vsekakor je tema naše prihodnosti, torej mora biti to tudi politična tema in tema pogovorov med vsemi akterji," je poudarila. Zaenkrat se dobivajo na "polformalni ravni", saj stranka Vesna še ne obstaja. Po njenih besedah gre za zdaj za bolj spoznavne pogovore.

Ustanovitev nove zelene stranke sta predsednica Ekologov brez meja Urša Zgojznik in predsednik Eko kroga Uroš Macerl najavila 10. decembra lani.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta