(VIDEO) Kordiš Grimsu vzel besedo: "Če želite delati šov, sem prepričan, da obstaja kakšen cirkus, ki bi vas vzel"

M.R.
16.09.2022 14:42

Poslancu SDS Branku Grimsu je med sejo parlamentarnega odbora za delo ob obravnavi sprememb družinskega zakonika močno prekipelo. Razburil se je nad načinom, kako je predsednik odbora Miha Kordiš (Levica) vodil sejo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

V sredo popoldne je v državnem zboru potekala nujna seja odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide, ki jo je kot predsedujoči odboru vodil poslanec Levice Miha Kordiš. Na seji so poslanci razpravljali o spremembah družinskega zakonika, ki jih je državnemu zboru naložilo ustavno sodišče, saj je ugotovilo, da je del zakona neustaven.

Bistvo sprememb je, da se istospolnim partnerjem omogoči sklenitev zakonske zveze in posvojitev otrok. Člani odbora so spremembe podprli, a med razpravo je bilo na trenutke zelo vroče. Predvsem med Kordišem in poslancem SDS Brankom Grimsom, ki spremembam nasprotuje in trdi, da je odločitev ustavnega sodišča neustavna.

Kordiš je poslanca Janševe stranke med nastopi včasih tudi prekinil in mu med drugim očital sovražni govor, češ da mora zaščiti manjšino. V nekem trenutku pa je Grimsu tako zelo prekipelo, da je začel na poslanca Levice celo vpiti. Zaradi vpitja mu je Kordiš tudi izrekel opomin. A Grims ni odnehal, zato je prejel še drugi opomin.

Dogajanje oziroma besedni dvoboj si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta