(VIDEO) Ljubljana: Zakaj je ženska v prtljažnik osebnega avtomobila pospravila labodjega mladiča?

M.R.
06.10.2022 13:53

Na spletu se širi posnetek, ki naj bi nastal na območju Ljubljane. Na njem je ženska, ki v škatlo v prtljažniku osebnega vozila pospravi laboda. Verjetno gre za mladiča.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Objavljeni posnetek, ki ima že prek 27 tisoč ogledov, je avtor pospremil z zapisom: "Samo še en deževen dan v Ljubljani." Dodal je tudi dva ključnika "lopovi ne počivajo" in "free labod". Labod, ki na posnetku na kratko pokuka iz prtljažnika, ni popolnoma bele barve in tudi nima rdečega kljuna, kar velja za odrasle labode. Iz tega lahko torej sklepamo, da gre za mladiča.

@arianceroviku Sam se en dezevn dan v ljubljani. #lopovinepocivajo #freelabod ♬ original sound - ARIAN

Ker številni spletni uporabniki navajajo, da bi lahko šlo za krajo labodjega mladiča in da bi se morala odzvati policija, smo pri ljubljanski policiji preverili, ali morda obravnavajo ta primer. Neuradno smo izvedeli, da so bili o posnetku obveščeni s strani medijev in da zadevo še preverjajo. Povsem možno je namreč tudi, da bi lahko šlo za osebo, ki skrbi za laboda oziroma ga želi čipirati ali pa mu nuditi zdravstveno oskrbo. Na uraden odgovor policije še čakamo.

Prav tako smo se z vprašanji obrnili na ljubljansko društvo za zaščito živali in na Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije. Tudi na njihove odgovore še čakamo.

(VIDEO) Policija je pojasnila, kdo in zakaj je labodjega mladiča v Ljubljani spravil v prtljažnik

Lani izginili labodi v Miklavžu na Dravskem polju

Izginotja labodov sicer niso nobeno presenečenje. V Istri so lani na primer izginili prav vsi mladiči iz gnezda in še eno jajce. Letos ima isti labodji par spet mladiča in koprska občina je zaposlila varnostnika, ki spremlja in varuje družino. Malo po lanskem izginotju labodov v Kopru je tudi v Miklavžu na Dravskem polju izginilo sedem mladičev. Predlani so obravnavali tudi izginotje petih labodjih mladičev in odraslega samca v Kranjskem parku Strunjan. Kasneje so bili najdeni njihovi kadavri.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta