(VIDEO) Podpis pogodbe o sodelovanju spremljal tudi Petrič: Kangler izpostavil pošteno Slovenijo, Počivalšek bral s tablice, zapel pa je Pestner

Matej Grošelj Matej Grošelj
02.02.2022 13:13

Povežimo Slovenijo gre na parlamentarne volitve s petimi strankami. Ob podpisu pogodbe o sodelovanju je bilo slišati, da jih 24. aprila zanima tudi zmaga.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Povežimo Slovenijo združuje različne stranke. 

Žiga Živulović Jr.

Gibanje Povežimo Slovenijo želi na aprilskih volitvah v državni zbor igrati eno od osrednjih vlog. Peterica strank je v ljubljanskem hotelu Union s podpisom pogodbe o medsebojnem sodelovanju potrdila skupni nastop na volitvah in nazdravila z vinom. Pod isto streho so se združili Andrej Čuš (Zeleni), Franc Kangler (NLS), Andrej Magajna (NS), Zdravko Počivalšek in Alojz Kovšca (oba Konkretno) ter Marjan Podobnik (SLS). Če se Povežimo Slovenijo kot naravni zaveznik SDS uvrsti v parlament, bo imel Janez Janša večje možnosti za sestavo nove vlade.

Gibanje, ki mu javnomnenjske raziskave ne napovedujejo blestečega rezultata, stavi na zdrav razum. Marjan Podobnik zagotavlja, da bo Povežimo Slovenijo kmalu predstavil svojega kandidata za mandatarja prihodnje vlade. Potem ko je predsednik uprave Krke Jože Colarič zavrnil povabilo gibanja, so v igri predvsem slovenski gospodarstveniki, vendar o imenih nihče ne želi govoriti. Na volitve se bo gibanje podalo s kopico županov, poslancev in ministrov stranke Konkretno, zraven bo tudi Oto Pestner, ki je po podpisu pogodbe o sodelovanju petih strank na plejbek zapel himno gibanja. Eden od vidnejših podpornikov novih zaveznikov je tudi Ernest Petrič, ki ga bolj kot v poslanske klopi mika naskok na položaj predsednika države.

Osrednji govorec gibanja je postal Marko Balažic, ki v Sloveniji vidi ogromno jeznih ljudi, ki niso slišani. "Tisti, ki poskuša kaj spremeniti, je označen z najhujšimi psovkami. Iz Slovenije smo izgnali zdrav razum in dali prednost zlobi. Želimo ustvariti družbo, v kateri bomo vsi zmagovalci," je govoril Balažic. Koordinatorka gibanja Nada Pavšer je omenila naskok na volilno zmago in izpostavila, da v Sloveniji ni prostora za izključevanje. Predsednik državnega sveta Alojz Kovšca pravi, da bo gibanje sodelovalo z vsakomur, ki je pripravljen na sodelovanje.

Povežimo Slovenijo velja za naravnega zaveznika SDS.

Žiga Živulović Jr.

Nekdanji mariborski župan Franc Kangler, ki ga je pred leti odnesla ljudska vstaja, se je pohvalil, da je gibanje ustvarilo vzdušje za dialog in združevanje. "Borili se bomo za pravično in pošteno Slovenijo. Država je v političnem krču, kar škodi gospodarstvu, narodu, državljanom," meni Kangler, ki v času tretje Janševe vlade opravlja funkcijo državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve. Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je z računalniške tablice prebral, da "gibanje druži temeljni cilj, kakšna bo Slovenija prihodnosti". "Mislimo resno. Pomembna je skrb za naše ljudi. Namesto boja potrebujemo sodelovanje, namesto razkola pa povezovanje. Gradimo odgovoren družbeni in gospodarski razvoj. Veselimo se volitev!“ sporoča Počivalšek, ki znotraj Povežimo Slovenijo rešuje predvsem lastno politično preživetje, saj raziskave javnega mnenja njegove stranke Konkretno že dolgo ne zaznavajo več.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.