Vodenje Uprave uniformirane policije začasno prevzel Ivan Kapun

STA, Gr.G.
01.07.2024 16:44

Dosedanji direktor Uprave uniformirane policije je bil premeščen v vodstvo policije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ivan Kapun
Robert Balen

Vodenje Uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi (GPU) bo začasno prevzel vodja Sektorja prometne policije Ivan Kapun. Dosedanji direktor Uprave uniformirane policije Marko Gašperlin, ki je mesto zasedel leta 2022, je bil premeščen v vodstvo policije, so sporočili z GPU.

Do kadrovskih menjav je prišlo tudi v Centru za varovanje in zaščito na GPU, kjer bo vodenje prevzel Franc Šešerko iz Oddelka za preventivno-operativno varovanje in dežurstvo. Dosedanji vodja Centra za varovanje in zaščito Tomaž Brezic je bil prav tako premeščen v vodstvo policije, so sporočili z GPU.

Primopredaja v Centra za varovanje in zaščito je bila opravljena v navzočnosti generalnega direktorja policije Senada Jušića, primopredaji na Uprave uniformirane policije pa je prisostvoval namestnik generalnega direktorja policije Igor Ciperle, so še sporočili z GPU.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta