Za Tanjo Fajon razprave o Tatjani Bobnar zaključene, o zdravstvu pa si želi debato na koalicijskem vrhu

STA, A.L.
16.12.2022 14:02

V stranki SD so po njenih besedah predlagali, da tretji koalicijski vrh namenijo temi zdravstva in se iskreno pogovorijo, kako lahko ukrepajo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Ministrica za zunanje zadeve in predsednica SD Tanja Fajon je odstop ministrice za notranje zadeve Tatjane Bobnar komentirala z besedami, da to ne ogroža sodelovanja v koaliciji in da nadaljnjih razprav o tem ne pričakuje. Po drugi strani pa so razmere v zdravstvu zaskrbljujoče, zato želijo v SD o tem sprožiti razpravo na tretjem koalicijskem vrhu.

Fajonova je ob robu seje sveta za internacionalizacijo dejala, da je zadeva okoli odstopa Bobnarjeve zanjo zaključena. "Rečem lahko, da sem ministrico poznala, z njo dobro sodelovala, jo cenim in spoštujem. Ta odstop pa nikakor ne ogroža sodelovanja znotraj koalicije, saj imamo toliko drugih izzivov, s katerimi se zdaj ukvarjamo," je povedala.

Poudarila je, da so razmere v zdravstvu zaskrbljujoče, zlasti pri vprašanju dostopa do specialista, družinskega zdravnika, skrajševanju čakalnih vrst in številnih drugih nepravilnosti, ki jih vsak dan znova čutijo bolniki.

V stranki SD so po njenih besedah predlagali, da tretji koalicijski vrh namenijo prav temi zdravstva in se iskreno pogovorijo, kako lahko ukrepajo. "Javen, kakovosten zdravstveni sistem, dostop bolnikov do vseh zdravstvenih storitev pod enakimi pogoji, z najboljšimi možnostmi zdravljenja je izjemno pomemben in pri tem bomo vztrajali," je poudarila.

Ministrica je še dodala, da nas prihodnje leto čaka obsežna zdravstvena reforma, in obljubila, da si bo na vsak način prizadevala, da bodo ljudje lahko prišli do zdravnika po najkrajši možni poti. "Vem, kaj zdravstvo pomeni ljudem, rešitev sicer ni mogoče pričakovati čez noč, možne pa so zelo enostavne rešitve," je še povedala.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta