Ženska mora znati poskrbeti zase

Barbara Gavez Volčjak Barbara Gavez Volčjak
22.09.2023 17:10

Časnik Večer in agencija Ad+Value sta želela ženskam ponuditi nekaj, kar bi jih napolnilo, ne obremenilo, za njih pripraviti popoldan, ki bo zabaven, sproščujoč in hkrati poučen

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Udeleženke so se sprostile z jogo smeha.
Andrej Petelinšek

Nekoliko zadržano, skoraj previdno so se v sredo po čudovitem baročnem stopnišču mariborskega gradu vzpenjale udeleženke prvega Dneva zame, ki sta ga pripravila časnik Večer in agencija Ad+Value. Med njimi so bile poslovnice, menedžerke, ženske iz pravnih in računovodskih voda, iz izobraževalne in zdravstvene stroke - pa tudi nekaj takšnih, ki jih je pritegnila vsebina ali zgolj radovednost.

Po pozdravu z zlato penino in postanku pred steno za fotografiranje so že pogumneje vstopile v Viteško dvorano, v kateri so se nato za nekaj ur lahko posvetile v prvi vrsti sebi. V pogovorih in predavanjih, ki jih je spretno povezovala Anita Mlakar, so se sogovorniki dotaknili tem, pisanih na kožo poslušalkam: kako uskladiti zasebno in poklicno življenje, da ne bo nihče prikrajšan, kakšni so sodobni modni trendi, kako poskrbeti za svoje zdravje.

Za pozdrav ob prihodu je tekla zlata penina.
Andrej Petelinšek

Kaj je najpomembnejše?

V prvem pogovoru sta podjetnici Helena Kodrič Mori, nekoč tudi priljubljena pevka, in Sara Oblak Speicher, nekdanja košarkarica, spregovorili o tem, kako sta na življenjski in poslovni poti postavili prioritete. "Ko se znajdem pod pritiski v poslovnem okolju, se spomnim, da je moja najpomembnejša vloga biti mama," je dejala Helena Kodrič Mori in dodala, da je človekova edina prava zapuščina to, kakšen odnos je imel do soljudi. Sara Oblak Speicher pa je k temu dodala še, da odnos ni samoumeven in da dolgo ni opazila, da jo mož na poslovni poti najbolj podpira s tem, ko poskrbi za njuni hčerki in je v ničemer ne omejuje.

Udeleženke so se sprostile z jogo smeha.
Andrej Petelinšek

O tem, da lepota prihaja iz zvestobe samemu sebi, iz notranjega dobrega počutja, so z Mlakarjevo ugotavljali oblikovalka nakita Bojana Kovačič Zemljič, specialist za parfume Lan Krašovec in modna oblikovalka Nataly Coljnar. Strinjali so se, da moramo pri izbiri modnega sloga slediti svojim željam in počutju, ne trendom, ki jih narekujejo mediji in družabna omrežja. Kako doseči dobro počutje, pa je svetovala zdravnica Ivica Flis Smaka v predavanju o hormonih, ki ženskam "nagajajo" zlasti v menopavzi. Izpostavila je tudi razliko, ki jo opaža med spoloma: "Moški si nikoli ne naložijo toliko vlog kot ženske in se predvsem veliko manj trudijo biti všečni." S to ugotovitvijo je med poslušalkami požela nedeljeno odobravanje.

Govoriti resnico je edina pot do uspeha

Potem ko so se udeleženke Dneva zame sprostile ob modni reviji perila Lisca, ki ga je pospremil energičen nastop plesnega studia Artifex in plesalca Mihe Krušiča, so se v odmoru na arkadnem hodniku gradu razvajale s kavo, rogljički, koktajli in si ogledale ponudbo sponzorjev dogodka na stojnicah. V naslednji sklop predavanj jih je popeljal drugi moški govornik, arhitekt Robert Klun, ki je med drugim poudaril, da so zaposleni bolj produktivni v primernem delovnem okolju. Tanja Skaza, ustanoviteljica Inštituta Skaza in Akademije Spremembe vredna, kot solastnica Plastike Skaza tudi uspešna podjetnica, pa je ženskam položila na srce, naj vedno govorijo po resnici. "Govoriti resnico - v družini, službi, partnerstvu - je edina pot, da lahko živite srečno in uspešno."

Liscino modno revijo je spremljal plesni nastop.
Andrej Petelinšek

Kaj v resnici pomeni biti uspešen, se je vprašala Sabina Košmrl Kaučič, avtorica knjige Srčni učitelj, ki je poudarila, da moramo v poslu znati kdaj reči tudi "dovolj je, zadovoljna sem". Kako najti zadovoljstvo v sebi tudi v težjih časih, pa je poslušalke za konec naučila Simona Krebs, učiteljica joge smeha.

Povezovanje, druženje in razvajanje

Pripravljalci programa so imeli v mislih prav to: "Kako ženskam ponuditi nekaj, kar bi jih napolnilo, ne obremenilo, za njih pripraviti popoldan, ki bo zabaven, sproščujoč in hkrati poučen," je povedala Minja Lednik iz agencije Ad+Value. Govorkam, ki so jih povabili k sodelovanju, je po njenih besedah skupno zavedanje, da je sodelovanje z drugimi najboljše orodje, s katerim si lahko ustvariš resničnost, kakršno si želiš. "Prav takšno sodelovanje, povezovanje in druženje smo želeli pripraviti udeleženkam. Da jim omogočimo, da si vzamejo čas zase v družbi drugih, njim podobnih dam, kajti v natrpanem urniku ženske to potrebujemo," je sklenila Lednikova.

Tako poslušalke kot govorke so bile po prireditvi navdušene, da je bil v Mariboru organiziran tovrsten dogodek, kakršnih bi si vse želele več. "Veseli me, da smo se imeli priložnost predstaviti ustvarjalci, ki delujemo v Mariboru, in pokazati, da je tudi v našem mestu marsikaj, česar ljudje sploh ne poznajo, in da podpiramo slovensko gospodarstvo," je denimo povedala Nataly Coljnar, zadovoljna tudi z izbiro ambienta, ki da je dogodku dodal poseben čar. Za piko na i pa so sponzorji poskrbeli tudi za vrečke z darilci za vsako udeleženko prireditve.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta