Acun Ilicali za Sportklub: Odločili smo se za Maribor

M.D.
29.04.2024 22:01

V oddaji Pod prečko na televiziji Sportklub je turški poslovnež potrdil pogovore z vijoličastimi in popihal na dušo pristašem Maribora ter zaposlenim v klubu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Acun Ilicali je bil ob obisku Maribora navdušen nad mestom, stadionom in ljudmi v klubu. 
Profimedia

V minulih tednih se je v slovenskih medijih pisalo o zanimanju turškega poslovneža Acuna Ilicalija za vstop v slovenski nogomet. Govorice so postale vse glasnejše po objavi skupne fotografije lastnika Hull Cityja s predsednikom Evropske nogometne zveze Aleksandrom Čeferinom, nato pa je Turek informacije potrdil tudi v enem od grških medijev. Pred kratkim se je Ilicali mudil v Ljudskem vrtu, da se dogovarja za sodelovanje z NK Maribor, nam je pred dnevi potrdil tudi poslovni direktor vijoličastih Bojan Ban, toda na Mladinski 29 dodatnih pojasnil še niso želeli podati.

Turški investitor blizu Ljudskega vrta, pridobili smo odziv Bojana Bana

V ponedeljek zvečer pa je slovenska športna televizija Sportklub v oddaji Pod prečko predvajala del pogovora z Acunom Ilicalijem, ki ga bodo kolegi v celoti objavili na njihovem spletnem portalu. Turški investitor je potrdil, da se je odločili za sodelovanje z vijoličastimi, saj da so po raziskovanju ocenili, da je Maribor najprimernejši klub za njih. "V Mariboru sem bil prejšnji teden, zelo všeč so mi mesto, stadion in ljudje, ki vodijo klub," je med drugim dejal. "Spoštujem tudi ostale klube, Mura je zelo uspešna, Olimpija ima veliko ime v Evropi, ampak takšen je tudi Maribor. Na koncu se moraš odločiti, dva meseca smo iskali in razmišljali, zdaj pa mislim, da smo z ekipo odločeni, da je to pravi projekt. Z odličnimi navijači, odličnimi ljudmi in odličnim mestom," je 54-letni nogometni entuziast popihal na dušo pristašem vijoličastih in zaposlenim v klubu.

Ilicali je z nasmehom poudaril še, da je bilo pri odločitvi zanj pomembno, da je blizu mariborskega stadiona lepo in majhno letališče. "To je zame zelo pomembno, ker nenehno potujem. Majhno letališče, da lahko pridem in grem ter da posel ne trpi, mi pride še kako prav. Nor sem na nogomet in ob svojem delu želim videti čim več tekem. Maribor je tudi s svojo lokacijo zelo primeren za nas," je navrgel.

Deli pogovora novinarja Jake Kozmelja z Acunom Ilicalijem so objavljeni na priloženem posnetku ali na povezavi TUKAJ.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta