Auerjeva lista poziva k bojkotu izbora športnika Maribora. MOM: "Gre za neokusen poskus za poceni reklamo"

Jon Knez Jon Knez
18.03.2022 17:25

V Listi za pravičnost in razvoj športno javnost pozivajo, naj zaradi vojne v Ukrajini bojkotira prireditev za izbor športnika Maribora, ki bo v hotelu Habakuk, saj je ta v ruski lasti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prireditev za izbor športnika Maribora že dolga leta organizirajo v hotelu Habakuk. Tudi leta 2018 sta Saša Arsenovič in Tomaž Barada tam pozdravila nagrajence.
Andrej Petelinšek

Prireditev ob izboru športnika Maribora 2021, ki bo 29. marca v hotelu Habakuk, je naletela na neodobravanje dela javnosti. V Listi za pravičnost in razvoj (LPR) mariborsko športno javnost pozivajo, naj v luči solidarne podpore ukrajinskim športnim kolegom prireditev bojkotira, ker je hotel Habakuk v sklopu Term Maribor v ruski lasti.

21. september 2010 - Stojan Auer, Lista za pravičnost in razvoj (LPR), kandidat za župana MO Maribor (tags: Mariborska - Torek - 21092010 - auer01) (foto: Sašo Bizjak)
Sašo Bizjak

"Medtem ko številne države uvajajo stroge sankcije zoper ruske oligarhe, je v Mariboru očitno drugače. Mariborski župan Saša Arsenovič in predsednik Športne zveze Maribor Tomaž Barada namreč vabita na prestižno prireditev v mariborski hotel Habakuk, za katerega je znano, da je posredno v lasti ruskega energetskega podjetja Gazprom," so zapisali v pozivu. Ob tem županu Arsenoviču očitajo, da je od Rusov kupil Gostilno pri treh ribnikih, ki so jo "navkljub drugačnim obljubam, zdaj kot najemniki, pred nedavnim zaprli". "Tudi hotel Habakuk je že dlje časa zaprt, usoda zaposlenih pa negotova," so še zapisali. Za dodatna pojasnila smo se obrnili na Stojana Auerja, predsednika LPR. Na vprašanje, zakaj pozivajo k bojkotu in ne k zamenjavi lokacije, je odgovoril, da dvomi, da bo župan zamenjal prizorišče, saj ne upošteva ničesar, kar predlagajo. "Če bi se vsaj malo zavedal stanja v Ukrajini, se ne bi odločil za to lokacijo, še posebej, ker je hotel Habakuk zaprt in ne obratuje," je dejal Auer.

Iz kabineta župana so nam pojasnili, da je prireditev že tradicionalno v hotelu Habakuk in da poziv k bojkotu vidijo kot povsem nepotrebno ustvarjanje histerije. "Ne gre le za športno prireditev, gre za promocijo mesta in Pohorja, doprinos k razvoju hotelirstva. Pri pozivu gre za še en neokusen poskus Liste za pravičnost in razvoj za poceni reklamo na račun stiske ljudi. Mestna občina Maribor Ukrajincem in njihovim beguncem ves čas pomaga z zbiranjem materialne in humanitarne pomoči in namestitvenimi kapacitetami. Tako bo tudi v prihodnje," so zapisali in dodali, da je mariborska občina pobratena tako s Harkovom kot s Sankt Peterburgom. "Vedno smo imeli dobre odnose, zato si želimo čimprejšnje prenehanje sovražnih aktivnosti."

Maribor - Tomaž Barada - portret - Portret -
Sašo Bizjak

Predsednik Športne zveze Maribor Tomaž Barada nam je v telefonskem pogovoru iz Bahrajna dejal, da v športu politiki ni mesta. "Hotel smo rezervirali že pred vojno, saj je to edino primerno prizorišče, kjer lahko izvedemo prireditev za izbor športnika Maribora. Z njimi imamo že nekajletno sodelovanje. Tudi z ostalimi projekti smo vezani na podjetje Terme Maribor, ki je lastnik hotela Habakuk. V Termah Maribor delajo Mariborčani in po tej logiki oni ne bi več smeli hoditi v službo," je povedal mariborski športni funkcionar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.