Bankirke povedle v zmagah

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
15.04.2023 20:14

Odbojkarice Nove KBM Branika v prvi tekmi za tretje mesto v državnem prvenstvu premagale Formis.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kljub srčni igri - za žogo se je pognala Julija Grubišić Čabo - se je točke veselila Lorena Lorber Fijok.
Andrej Petelinsek

Prva tekma za tretje mesto državnega prvenstva odbojkaric med ekipama Nove KBM Branika Maribor in Formisa Rogoza Hoče se je končala z rezultatom 3:0 (25:20, 25:22, 25:22). Mariborčanke so bile še četrtič v letošnji sezoni s po 3:0 boljše od tekmic, ki so z uvrstitvijo med štiri najboljše klube lige več kot izpolnile cilj, medtem ko so Mariborčanke ostale brez pričakovanega finala, saj so jih v zmagah z 2:1 v polfinalu izločile odbojkarice novogoriškega kluba GENI-I.

"Te tekme sploh ne bi bilo, če nam v polfinalu ne bi spodrsnilo. Igralke se po razočaranju pobiramo, a smo zanj krive same. Z rezultatom tekme proti Formisu smo zadovoljni, z igro ne, čeprav je bilo tudi nekaj zelo dobrih potez. Upam, da bomo uspešni tudi v drugi tekmi in osvojili tretje mesto," je pojasnila Lorena Lorber Fijok.

Igra v vseh treh nizih je bila izenačena do prelomnih trenutkov, ko so prišle do veljave večje izkušnje mariborskih odbojkaric, še najbliže zmagi pa je bila ekipa Formisa v tretjem nizu. V prvem nizu so se odločilne minute začele pri vodstvu bankirk 21:18, v drugem pri 21:19, v tretjem pa po vodstvu Formisa 14:9. Tedaj je Lorber Fijokova dosegla pet točk zapored za izenačenje rezultata, ta je bil izenačen tudi pri 18:18, nato pa so si domače priigrale dve točki prednosti in pri 24:22 osvojile točko, dobile niz in tekmo.

Nika Milošič je dosegla 18 točk, a je večkrat naletela tudi na visok blok Mariborčank.
Andrej Petelinsek

"Tekma je bila izenačena, tudi zahtevna za našo ekipo. V prvem in drugem nizu smo bili večidel v vodstvu za točko ali dve, v tretjem pa smo zaostajali že za pet točk, a so naše igralke zmogle dovolj moči za preobrat. Poraz v tretji polfinalni tekmi proti Goričankam je pustil posledice, dekleta je psihološko potrl, zato veseli, da jih ni zajelo malodušje. V ponedeljek bomo začeli razmišljati in se pripravljati na drugo tekmo v Hočah," je povedal trener Branika Bruno Najdič. "Kljub porazu nisem nezadovoljen z igro naših deklet, ki so se do ključnih trenutkov v vseh treh nizih enakovredno kosale s tekmicami. Čutiti je bilo tudi pomanjkanje samozaupanja, saj bi en dobljeni niz morda spremenil potek igre. Ne glede na to upam, da bo naša ekipa, ki je najmlajša v ligi, v drugi tekmi zaigrala še boljše," je dejal trener Formisa Miloš Milić.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta