Braathen zanesljivi zmagovalec Adelbodna, Hadalin 14.

STA, A.L.
08.01.2023 14:53

Norveški alpski smučar Lucas Braathen je zmagovalec slaloma za svetovni pokal v švicarskem Adelbodnu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Braathen, vodilni že po polovici tekme, je zmagal z 0,71 sekunde prednosti pred rojakom Atlejem Liejem McGrathom, tretji je bil Nemec Linus Strasser (+0,92). Najboljši Slovenec Štefan Hadalin (+2,10) je v finalu z 20. napredoval na 14. mesto.

Za Hadalina je to druga uvrstitev med dobitnike točk to sezono, a prva v slalomu.

EPA

Braathen je v ospredju dosegel tretjo zmago v svetovnem pokalu v sezoni, drugo v slalomu. Na poti do slavja je imel nekoliko lažje delo, saj se dva od favoritov nista prebila med trideseterico.

epa10395652 Second placed Atle Lie McGrath of Norway winner Lucas Braathen of Norway and and third placed Linus Strasser of Germany pose in the finish area after the second run of the men's slalom race at the Alpine Skiing FIS Ski World Cup in Adelboden, Switzerland, 08 January 2023. EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
Jean-christophe Bott

Brez finala je ostal vodilni slalomist sezone in zmagovalec nočnega slaloma v Garmisch-Partenkirchnu Henrik Kristoffersen. Norvežan, tudi drugi na sobotnem veleslalomu v Adelbodnu, ki je današnji slalom začel s startno številko 1, je na progi naredil veliko napako in se s 4,12 sekunde zaostanka ni uvrstil v drugo vožnjo.

Brez finala je še tretjič to sezono ostal olimpijski prvak v slalomu Francoz Clement Noel, ki prve vožnje ni končal.

Tudi drugi Slovenec na današnjem slalomu Tijan Marovt je odstopil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta