Čeh z drugim izidom sezone zmagal v Dohi, Mišmaš Zrimšek rekordno

STA, A.L.
05.05.2023 18:51

Svetovni prvak Kristjan Čeh je prepričljivo z drugim izidom sezone na svetu zmagal v Dohi, kjer se je začela atletska diamantna liga v tej sezoni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Disk je 70,89 metra vrgel že v prvi seriji meta diska, kar je bila najboljša daljava tekme in rekord mitinga. Maruša Mišmaš Zrimšek je bila peta na 3000 m zapreke s slovenskim rekordom.

Osemindvajsetletna Maruša Mišmaš Zrimšek je s časom 9:13,61 izboljšala svoj slovenski rekord 9:14,84, ki ga je tekla 4. avgusta 2021 v finalu olimpijskih iger v Tokiu, kjer je bila šesta. Z izidom sezone na svetu, 9:04,38, je zmagala Winfred Mutile Yavi, ki nastopa za Bahrajn.

Prejšnji rekord mitinga v katarski prestolnici v metu diska je imel Šved Daniel Stahl, olimpijski zmagovalec iz Tokia je bil tokrat drugi s 67,14 metra. Štiriindvajsetletni Čeh je lani zmagal na vseh mitingih diamantne atletske serije v sezoni in kot prvi Slovenec osvojil skupno zmago v disciplini. Čeh v Dohi ni veliko zaostal za slovenskim rekordom, 71,27 m je vrgel 26. junija lani v Birminghamu.

Na uvodni tekmi letošnje serije najprestižnejših mitingov v kraljici športov nastopa še tretja slovenska predstavnica, Tina Šutej se meri v skoku s palico.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta