(DNEVNIK IZ BELEKA) Mariborski najstnik zanimiv ljudem iz MLS-a, celjski pod drobnogledom Turkov

Miha Dajčman
02.02.2024 05:40

Če se je Korošec v dneh priprav v Turčiji priučil kaj barantanja, bi se lahko za posredovanje pri prodaji soigralca dogovoril za procente tako v celjskem klubu kot pri skavtu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Žan Karničnič v pogovoru z oglednikom v Beleku
Miha Dajčman

Pisal sem že, da so na pripravljalnih tekmah v Turčiji prisotni številni ogledniki in nogometni agenti, ki si lahko vsak dan na območju nekaj kilometrov ogledajo desetine tekem klubov z vsega sveta, kar pomeni, da lahko v živo na delu vidijo stotine nogometašev. Na včerajšnji tekmi Maribora z Uzbekistanci je športni direktor vijoličastih ob igrišču pozdravil angleško govoreči dvojec. Izkazalo se je, da eden od njiju govori tudi portugalsko, saj je ogovoril Marcosa Tavaresa in se od njega poslovil z besedami, da je legenda.

Oglednika, ki sta povezana z ameriško ligo MLS, sta z vijoličastimi v preteklosti že navezala stik, ko je bil za prestop iz Maribora klubom zanimiv Žan Vipotnik. Ni kazalo, da bi po tokratnem snidenju lahko sklenili kakšen dogovor, sem pa opazil, da sta si obiskovalca v svojo beležko velik plus zapisala ob številki Tineta Čuka in si njegovo statistiko ogledovala na tablici. Vijoličaste na tribuni naj bi celo vprašala, kaj Čuku vpije Ante Šimundža. "Čuuuuk, Čuuuk, kaj ti ne boš šprintal? Oddaj žogo po dveh, treh stikih," je najstniku s povišanim glasom sporočal Mariborčan. Bržkone teh besed spremljevalno osebje Maribora ni prevedlo oglednikom. Da 18-letniku ne naredim krivice, bom dodal, da ga je strokovni štab tudi pohvalil.

Vsaj na še enega mladega Slovenca so bili pozorni ogledniki v Turčiji. V torek, na tekmi Celja z Austrio Lustenau, si je skavt na papirju z logotipom Trabzonsporja obkrožil številko 67, ki jo nosi 19-letni Nino Milić iz Zlatoličja, nekdanji član mlajših selekcij Maribora. O igralcih Celja je oglednik pobaral kar Žana Karničnika, ki je takrat že bil zamenjan. Če se je Korošec v dneh priprav v Turčiji priučil kaj barantanja, bi se lahko za posredovanje pri prodaji kakšnega soigralca dogovoril za procente tako v celjskem klubu kot pri skavtu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta