Dončić ob novi zmagi Dallasa spet z več kot 30 točkami

STA, A.L.
03.11.2022 07:22

Košarkarji Dallas Mavericks so na sedmi tekmi sezone severnoameriške lige NBA dosegli četrto zmago.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
USA TODAY

Tokrat so doma premagali Utah Jazz s 103:100, slovenski zvezdnik Luka Dončić je še na sedmi tekmi zapovrstjo dosegel vsaj 30 točk. Tokrat je v 35 minutah zbral 33 točk, 11 podaj in pet skokov ob petih izgubljenih žogah.

Dončić je s točkovnim izkupičkom postal tretji igralec v zgodovini NBA, ki je na prvih sedmih tekmah dosegel vsaj 30 točk, obenem pa prvi po Wiltu Chamberlainu iz sezone 1962/63.

USA TODAY

"Ne vem. Trudim se dobiti tekme. Mislim, da sem danes odigral eno svojih najboljših tekem. Nisem preveč igral na silo in sem delil žogo," je ESPN po tekmi navedel Dončića, ki je iz igre metal 12-20, obenem pa ukradel še dve žogi.

V ekipi Dallasa je Christian Wood ob 10 skokih zbral 21 točk, od tega 17 v drugem polčasu, Spencer Dinwiddie pa je dosegel 20 točk. Jordan Clarkson je pri gostih tekmo končal z 22 točkami.

Nov 2, 2022; Dallas, Texas, USA; Dallas Mavericks guard Luka Doncic (77) shoots over Utah Jazz forward Jarred Vanderbilt (8) during the second half at American Airlines Center. Mandatory Credit: Kevin Jairaj-USA TODAY Sports
Kevin Jairaj

Chicago Bulls so s 106:88 premagali Charlotte Hornets in imajo pet zmag po devetih tekmah. Goran Dragić je dobro izkoristil igralni čas, saj je v 15 minutah dosegel 16 točk (met 6-9) ob treh skokih in asistencah ter blokadi.

Dragić je bil eden od šestih v ekipi, ki so dosegli dvomestno število točk, več od Dragića, 17, jih je dosegel le Javonte Green. Pri gostih je Kelly Oubre ml. tekmo končal s 24 točkami.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta