DP v triatlonu: Ni le enega recepta za zlato

Uroš Gramc Uroš Gramc
14.05.2024 15:22

Državna prvaka sta postala novinec Sergej Fekonja in izkušena reprezentantka Tjaša Vrtačič.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na Ptuju je nastopilo blizu 200 tekmovalcev. 
Uroš Gramc

Tekaški klub Maraton Ptuj je v kompleksu ptujskih Term in v okolici priredil že 21. uvodno tekmovanje sezone v triatlonu, ki šteje za slovenski pokal, letos prvič pa je tudi kot državno prvenstvo. Prvaka na sprint razdalji (750 m plavanja, 20 km kolesarjenja, 5 km teka) sta postala novinec v tem športu Sergej Fekonja (TK 3LIFE) s časom 57:05 in izkušena reprezentantka Tjaša Vrtačič (Trisport Lelosi), ki je bila v cilju 58 sekund po eni uri. Na treh progah, še v super sprint triatlonu in akvatlonu za najmlajše, je nastopilo skoraj 200 tekmovalcev, tudi iz Avstrije in Hrvaške so prišli. 

Uroš Gramc

"Nad zmago sem presenečen. Šlo mi je kar dobro, čeprav sem prepočasi plaval. Na kolesu sem ujel tekmece, tek pa mi je kar šel, dobro sem se počutil," je dejal 20-letni Lenartčan, ki se je lani začel ukvarjati s triatlonom, ko je nehal plavati. "Naslov prvaka mi veliko pomeni, je motivacija za naprej. Zaenkrat uživam, če bi se lahko s tem športom profesionalno ukvarjal, pa se tudi ne bi branil. Mislim, da je to potrditev, da mi lahko uspe," je ob uspehu kariere dejal Fekonja, ki si kruh ta čas služi kot reševalec iz vode, udeležuje pa se tudi kolesarskih in tekaških tekmovanj. To soboto bo nastopil na maratonu v Radencih. 

Triatlonska konkurenca na Ptuju je bila zgoščena, 16 sekund za zmagovalcem je na drugem mestu zaostal mlajši mladinec Marcel Pavlin (Utrip), le še eno več starejši mladinec Jan Peterka (Trisport) na tretjem. Pri dekletih sta prvi dve odstopali, Maruša Klemenc (Utrip) je srebrno kolajno osvojila z zaostankom 41 sekund, Tinkara Stres (Ajdovščina) je bron s 4:07.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta