Euro: Avstrijci po zmagi nad Nizozemci presenetljivo na prvem mestu skupine D

Va, STA
25.06.2024 20:34

Francozi in Poljaki so remizirali.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Avstrijci se veselijo.
EPA

Avstrijska nogometna reprezentanca je v tretjem krogu evropskega prvenstva v Nemčiji danes v Berlinu premagala Nizozemsko s 3:2 (1:0). Avstrijci so tako presenetljivi zmagovalci skupine D. Naši severni sosedi so na dinamičnem obračunu v Berlinu premagali Nizozemce in zavoljo neodločenega izida Francozov in Poljakov v Dortmundu osvojili prvo mesto. Avstrijci so zbrali šest točk, Francozi pet, Nizozemci štiri, Poljaki pa eno točko.

Za Avstrijo so na olimpijskem stadionu v Berlinu zadeli Donyell Malen (6./avtogol), Romano Schmid (59.) in Marcel Sabitzer (80.), za Nizozemsko pa Cody Gakpo (47.) in Memphis Depay (75.).

EPA
EPA

Francoska in poljska nogometna reprezentanca sta se v tekmi tretjega, zadnjega dela predtekmovanja v skupini D v Dortmundu razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0). Francozi so z drugim remijem končali na drugem mestu v skupini in napredovali v izločilne boje.

Z enajstmetrovko Kyliana Mbappeja so Francozi povedli. Trajalo je do izenačenja Poljakov in enajstmetrovke Roberta Lewandowskega. 
Reuters

Francozi so si še pred zadnjim krogom skupinskega dela po zmagi nad Avstrijo (1:0) in remijem proti Nizozemski (0:0) zagotovili osmino finala. Vprašanje je bilo le, na katerem mestu bodo končali.

Poljaki so izgubili proti Nizozemski (1:2) in Avstriji (1:3), z današnjo prvo osvojeno točko so vseeno končali na zadnjem mestu v skupini. Na vrhu so Avstrijci, tretji  Nizozemci.

Za Francijo je v 56. minuti z enajstmetrovke zadel Kylian Mbappe, izenačil je v 79. prav tako z bele pike Robert Lewandowski.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta