(FOTO) Hočani so dobro namučili prvake iz Ljubljane

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
16.11.2020 21:07

Odbojkarji Hoč so v zadnji tekmi 7. kroga državnega prvenstva ACH-ju odvzeli niz, z malo sreče bi jim tudi točko

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tadej Regent

Sinočnja tekma med odbojkarji Hoč in ACH Volleyja, zadnja v 7. krogu državnega prvenstva, se je končala po pričakovanjih. Serijski državni prvaki iz Ljubljane, ki so letos sestavili odlično ekipo s kar štirimi kakovostnimi tujci, so opravičili vlogo favorita in tekmo dobili s 3:1 (25:14, 25:18, 17:25, 25:23).

So pa gostitelji začeli spodbudno in povedli 7:5, a v nadaljevanju so niti igre začeli prevzemati Ljubljančani, pri katerih se je odlikoval Grk Mitar Djurić. Gostje so domala vsak napad končali s točko, v obrambi pa so z visokim blokom zaustavljali vse žoge. Povedli so 16:11, toda še stopnjevali ritem igre in prepričljivo vknjižili uvodni niz. Prevlado so nadaljevali, do sredine drugega so jim igralci trenerja Jurija Čopija še bili za petami, nato pa je prevladala kakovostna razlika. Še zlasti dobro so prvaki izvajali začetne udarce, v napadu pa s točkami Djurića, Mateja Koeka in Jana Pokeršnika višali prednost.

Če bi bili gostitelji vso tekmo sproščeni kot v tretjem nizu, bi se lahko zasukalo povsem drugače.
Tadej Regent
Tadej Regent

Je pa začetek tretjega niza pripadel Hočanom, s hitro igro so presenečali tekmeca in po rezultatu 6:6 se je začela njihova neverjetna serija. Kot bi trenil je bilo 21:11, zmagovito točko za znižanje izida pa je dosegel Madžar Marcell Pesti. Takrat so Ljubljančani spoznali, da je vrag vzel šalo, toda Hočani se niso predali. Z borbeno igro so izenačili na 22:22, a tekmec je nato povedel 24:22, pri 24:23 pa zapečatil zmago.

Tadej Regent

"Prva dva niza smo igrali v krču, nič nam ni uspevalo, v tretjem smo se sprostili in zaigrali tako, kot znamo. Tudi v četrtem smo zelo dobro igrali, in če bi imeli kanček sreče v odločilnih trenutkih, bi o zmagovalcu odločal peti niz," je dejal kapetan Hoč Primož Mejal. "V prvem in drugem nizu smo nadigrali gostitelje, v tretjem so oni nadigrali nas, v četrtem pa je bila igra izenačena in zadovoljni smo, da smo ga osvojili," pa je povedal kapetan ACH Gregor Ropret.

Vrstni red: ACH 18 točk, Merkur Maribor 16, Calcit 15, Panvita Pomgrad 10, Salonit Anhovo 9, Triglav 7, Hoče 4, Krka 2.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta