(FOTO) Kolajna je že v žepu, slovenske odbojkarice gredo na Ofemu po zlato

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
28.07.2023 20:44

Naše odbojkarice bodo jutri ob 15. uri v finalu igrale proti Nemkam, odbojkarji pa ob 10.30 za peto mesto proti Poljakom

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
S prepričljivo igro so si Slovenke prislužile mesto v finalu.
Andrej Petelinšek

Slovenske odbojkarice so si že zagotovile medaljo na Olimpijskem festivalu evropske mladine (Ofem). Po zmagah v predtekmovalni skupini B s po 3:0 proti Nemčiji in Turčiji in s 3:1 proti Hrvaški so v današnji polfinalni tekmi v ŠC Draš pod Pohorjem na pleča spravile še Madžarsko in bodo jutri ob 15. uri igrale v finalu. Naše odbojkarice so prikazale odlično igro, tekmice ugnale s 3:0 (25:23, 25:15, 25:20) in navdušile do zadnjega kotička napolnjeno tribuno izjemno bučnih navijačev, med katerimi je bila tudi predsednica države Nataša Pirc Musar, ki je po koncu tekme vsaki od deklet stisnila roko.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

"Čeprav smo Nemke v skupinskem delu premagali s 3:0, nas v finalu čaka zahtevna tekma. So nepopustljive, v polfinalu so proti Nizozemkam v nizih zaostajale z 0:2, nato pa jim je uspel velik zasuk. Dekleta morajo pozabiti na prvi obračun z Nemkami - če bo igra taka, kot si jo želim, bomo osvojili zlato," je pred finalom optimist selektor Slovenije Boris Klokočovnik.

Andrej Petelinšek

Uvodni niz je mineval v izenačeni igri, nekaj časa so vodile Slovenke, nekaj časa Madžarke, a si nobena ekipa ni priigrala več kot dve točki prednosti. V končnici je bil rezultat večkrat poravnan, pri 23:23 pa je Klokočovnik v igro poslal Evo Eržen, ki je z dvema asoma prispevala točki za zmago v nizu. V nadaljevanju tekme se je razpoloženi Miji Šiftar pridružila še Maša Pucelj - in kot bi trenil je naša vrsta povedla s 13:6. Madžarke so bile nemočne, delovale so izgubljeno in Slovenke so gladko osvojile še drugi niz.

Andrej Petelinšek

Madžarke kljub zaostanku niso izgubile upanja v preobrat in v tretjem nizu zaigrale na vso moč, vodile so do sredine niza, ko so naše odbojkarice po točkah Pucljeve pri 14:14 izničile njihovo prednost, nato s točko Šiftarjeve povedle. V prelomnih trenutkih je z dvema asoma za vodstvo s 24:20 spet poskrbela Erženova, zmagovito točko pa je prispevala Pucljeva. Točke za Slovenijo so dosegle Pucelj 19, Šiftar 15, Svetina 9, Gorjup 6, Milošič in Gornjec Hodnik po 5 in Eržen 4, pri Madžarski pa je bila s 15 točkami najučinkovitejša Fanni Luc Botyanszki.

Andrej Petelinšek

"V uvodnem nizu smo bile malo nervozne, ko smo ga z nekaj sreče v končnici dobile, smo se v drugem sprostile in niz gladko dobile. V tretjem je bila igra izenačena, v ključnih trenutkih pa smo ob pomoči sijajnih navijačev tekmicam dokazale, da smo boljše od njih," je povedala Maša Pucelj.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Pari jutrišnjih tekem za končne razvrstitve, za 7. mesto, dekleta, ob 8.15: Turčija - Poljska; fantje: Srbija - Grčija; za 5. mesto, dekleta, ob 10.30: Hrvaška - Italija; fantje: Slovenija - Poljska; za 3. mesto, ob 12.45, dekleta: Nizozemska - Madžarska; fantje: Češka - Belgija; za 1. mesto, dekleta, ob 15. uri: Slovenija - Nemčija; fantje: Italija - Francija.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta