(FOTO) Liga prvakov v Mariboru: Nosijo lepe drese, po tekmi pa dobijo večerjo

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
10.12.2023 19:20

Podobno kot na prvi tekmi so bili kegljači nemškega Zerbsta tudi na povratni v dvorani Tabor s 7:1 boljši od Konstruktorja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lepo število gledalcev je spremljalo dvoboj med Konstruktorjem in Zerbstom.
Andrej Petelinšek

Ko je bilo znano, da se bodo kegljači mariborskega Konstruktorja v osmini finala lige prvakov pomerili z ekipo Rot Weiss Zerbst, je bilo bolj kot ne jasno, da so naleteli na nepremostljivo oviro. Prva tekma med slovenskim in nemškim prvakom, ki je že enajstkrat osvojil svetovni klubski pokal in petkrat ligo prvakov, nazadnje v minuli sezoni, pred dvema tednoma v Zerbstu je potrdila, da je kakovostna razlika med ekipama zelo velika; Zerbst je zmagal 7:1, šest kegljačev je podrlo neverjetnih 4015 kegljev, Mariborčani so jih podrli 3787. Vsi mariborski kegljači so tedaj podrli več kot 600 kegljev, kar se zgodi zelo poredko, za edino točko pa je poskrbel Miko Steržaj s 652 podrtimi keglji.

Andrej Petelinšek

V soboto je bila na kegljišču dvorane Tabor povratna tekma. Po dolgem času polna tribuna navijačev je videla drugi poraz mariborske ekipe. Rezultat je bil enak kot na prvi tekmi, 7:1, le da je na zahtevnem kegljišču padlo veliko manj kegljev; Konstruktorjeva šesterka jih je podrla 3472, šesterka Zerbsta pa 3563. Častno točko je za slovenske prvake s 584 podrtimi osvojil Nik Predovnik, ki je premagal Marcusa Gerdaua - slednji je na tekmi v Zerbstu podrl sijajnih 716 kegljev. Blizu zmage je bil tudi Steržaj, ki je podrl več kegljev od Karla, a je slednji dvoboj dobil zaradi več podrtih kegljev v treh nizih od štirih, podoben primer, vendar v korist nemškega kegljača, pa je bil tudi v dvoboju med Predovnikom in Gerdauem.

Timi Jurančič je podrl 600 kegljev, a ostal brez točke.
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

"Kakovostna razlika je očitna. Ekipo Zerbsta sestavljajo zvečine nemški reprezentanti in dva srbska, Igor Kovačić in Robert Ernješi. Slednji je bil v Mariboru rezerva, kar kaže, da je konkurenca v ekipi izjemna. Sestavlja jo devet kegljačev, ki vedo, zakaj so v tem športu, vsi se trudijo na treningih in tekmah, po koncu sezone pa so glede na pogodbo tudi ustrezno nagrajeni. Naši fantje kegljajo iz zadovoljstva, so amaterji, nosijo lepe drese in po tekmi dobijo večerjo," je povedal trener Konstruktorja Bojan Pihlar. "V zadnjih letih nimamo sreče s tekmeci, vedno se spopademo z odličnimi ekipami, poleg tega pa treniramo in tekmujemo na zastarelem kegljišču, ki ne omogoča vrhunskih rezultatov. Upali smo na boljši dosežek, a je Zerbst še drugič pokazal svojo moč," je dejal izkušeni Boštjan Zvezič.

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta