(FOTO) Maribor remiziral z Domžalami, nezadovoljni navijači v Ljudskem vrtu žvižgali igralcem in sodnikom

Miha Dajčman Miha Dajčman
26.08.2023 22:21

Vijoličasti so se v 6. krogu prve lige z Domžalami razšli z izidom 1:1. Za Maribor iz enajstmetrovke gol dosegel Josip Iličić, debitiral Behar Feta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Josip Iličić je še drugič v tem prvenstvu dosegel gol iz enajstmetrovke. 
Igor Napast

Remiju vijoličastih z zadnjo Rogaško v nedeljo v Krškem - takrat je trener Maribora Damir Krznar odnos svojih varovancev opisal kot napad igralcev na strokovni štab - so sledili dnevi, ko so bile z Mariborčani povezane predvsem vesti o tem, kje bo trenersko pot nadaljeval 51-letni Hrvat. Krznar je ostal na klopi 16-kratnih državnih prvakov, med tednom so v Ljudskem vrtu predstavili dva novinca, 20-letnega krilnega igralca Beharja Feto in kmalu 31-letnega napadalca Erica Castra. Feta je bil proti Domžalam že na klopi, v igro je vstopil med polčasom, Castro še ne. V mariborskem taboru so pred tekmo z rumenimi zatrjevali, da se Rogaška ne sme ponoviti, toda Krznarjeva četa tudi proti Domžalčanom ni navdušila. 

Pred začetkom tekme v Ljudskem vrtu so redki navijači in predstavniki medijev debatirali predvsem o odpovedi tekme med Koprom in Rogaško. Slatinčani so že v petek odpotovali na Obalo, tekme s kanarčki pa niso igrali, saj niso izpolnjevali pravila, ki velja od začetka te sezone, da morajo imeti v kadru za tekmo osem (domačih) igralcev, ki so med 15. in 21. letom igrali v slovenskih klubih. Črno-beli so v izjavah na temo odpovedi tekme trdili, da so tudi proti vijoličastim prijavili igralce pod enakimi pogoji, takrat pa Nogometna zveza Slovenije (NZS) kršitve pravil ni zaznala.

Tekme med Rogaško in Koprom ni bilo: Proti Mariboru rogaška ekipa ustrezala, zakaj ni tokrat?

Damir Krznar je v primerjavi s tekmo v Krškem naredil kar šest sprememb v prvi postavi. Seznamu poškodovanih se je pridružil Jan Repas, ki ima bolečine v aduktorju. Kot četrti tujec v ekipi je izven kadra ostal tudi Ishaq Rafiu. Dušan Kosić je Domžale vodil na tretji tekmi, odkar je zamenjal Simona Rožmana, pred tem je na klopi rumenih izgubil proti Olimpiji in Celju.

Behar Feta je odigral prvih 45 minut v vijoličastem in opozoril nase z željo, agresivnostjo in hitrostjo.
Igor Napast

Domžalčani so tekmo začeli veliko bolje od vijoličastih. V 9. minuti je za vodstvo rumene družine poskrbel Danijel Šturm, nekdanji igralec Maribora. Primorec je streljal z leve strani, Ažbe Jug pa visoke žoge ni uspel ubraniti. Rumeni so nadaljevali z napadi, Mariborčani so bili le redko pri žogi, zato so se že po dobrih dvajsetih minutah igre maloštevilčni gledalci v Ljudskem vrtu vijoličastim namenili žvižge. V 27. minuti so imeli gostitelji veliko sreče, da Domžale niso vodile z dvema goloma razlike. Streljal je Luka Topalović, Jug je odbil, Jan Đapo pa v zaključku ni bil natančen. 

Proti koncu prvega dela so vijoličasti le začeli ogrožati nasprotnikov gol, a bili v zaključkih še vedno nenevarni. V 43. minuti pa je Šturm napravil prekršek nad Marinom Laušićem na robu kazenskega prostora, ko je žoga potovala stran od gola Domžalčanov. Sodnik je dosodil prosti strel, po posredovanju VAR-a pa je spremenil odločitev in se odločil za enajstmetrovko. V sodnikovem dodatku je bil natančen Josip Iličić, ki je tretjič v sezoni gol dosegel iz enajstmetrovke, drugič v prvenstvu.

Igor Napast

Med polčasom se je Krznar odločil za dve menjavi. Debi je dočakal Feta, ki je zamenjal Skuko, namesto nerazpoloženega Marka Božića pa je zaigral Ignacio Guerrico. Tudi v drugem delu so rumeni pritisnili, večkrat so ogrozili gol vijoličastih. V 83. minuti je Amadej Brecl zadel stičišče vratnice in prečke. Naslednjo minuto so imeli priložnost za vodstvo vijoličasti, najprej je streljal Laušić, gostujoči vratar Gašper Tratnik je strel ubranil, Arnel Jakupović pa ni nato ni uspel zadeti gola.

Zadnje minute tekme so bile znova napete. Za Mariborčane je Rade Obrenović že dosodil enajstmetrovko, a jo nato s pomočjo VAR-a upravičeno razveljavil, saj je igralec Domžal igral z glavo, ko se je na prvi pogled zdelo, da ga je žoga zadela v roko. Remi vijoličastih z Domžalami so navijači v Ljudskem vrtu pospremili z žvižgi. 

Odzive po tekmi iz obeh taborov bomo objavili na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta