(FOTO) Nadal še desetič v četrtem krogu Wimbledona

STA, Gr.G.
02.07.2022 22:13

Za Španca je bila to 308. zmaga na turnirjih velike četverice, desetič pa se je uvrstil v osmino finala v Wimbledonu. Na sveti travi je slavil v letih 2008 in 2010.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rafael Nadal
EPA

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal se je zanesljivo uvrstil v četrti krog tretjega grand slama sezone v Wimbledonu. Zanj bo to deseti nastop v drugem tednu turnirja na sveti travi, za preboj med 16 najboljših pa je ugnal Italijana Lorenza Sonega s 6:1, 6:2, 6:4. Dvoboj je trajal nekaj manj kot dve uri, Italijan pa proti tokrat za razliko od prvih dveh krogov razpoloženemu Majorčanu ni imel pravih možnosti. Hitro je 36-letni zmagovalec 22 grand slamov zagospodaril na osrednjem igrišču, nekaj težav je imel le ob koncu tretjega niza, ko je Sonego vzpostavil ravnotežje in izenačil na 4:4.

EPA

"Brez dvoma je bila to moja najboljša predstava na letošnjem Wimbledonu, in to proti doslej najbolj zahtevnemu nasprotniku. Lahko sem precej dvignil raven tenisa v primerjavi s prvima krogoma," je dejal Nadal, ki se je po dvoboju opravičil tekmecu na mreži, potem ko mu je med srečanjem nekaj dejal, a v dobri nameri, in ne v slabi, kot je Italijan sprva razumel.

Na koncu sta prijateljsko zgladila nastali nesporazum, Španec pa je v izjavi po koncu dvoboju spregovoril še o svojem trenutnem zdravstvenem stanju. "Za zdaj je dobro, nikoli pa ne veš, to je vedno kočljiva zadeva. Skozi kariero sem imel številne težave s poškodbami, nikoli si nisem predstavljal, da bom pri teh letih še igral in zaradi tega sem zelo srečen," je na to temo spregovoril Nadal, ki je izkoristil šest od osmih priložnosti za odvzem servisa Italijanu.

Za Španca je bila to 308. zmaga na turnirjih velike četverice, desetič pa se je uvrstil v osmino finala v Wimbledonu. Na sveti travi je slavil v letih 2008 in 2010.

EPA

Za preboj med osem najboljših se bo Nadal pomeril z Nizozemcem Boticom van de Zandschulpom, ki je v štirih nizih izločil Francoza Richarda Gasqueta. Nazadnje sta se pomerila na Rolandu Garrosu, ko je Nadal na poti do 14. naslova v Parizu slavil v tretjem krogu.

V moški konkurenci sta znana še dva para osmine finala v spodnji polovici žreba. Čilenec Cristian Garin se bo pomeril z Avstralcem Alexom De Minaurom, Američana Taylorja Fritza pa čaka Avstralec Jason Kubler. Američan Brandon Nakashima na tekmeca v osmini finala še čaka, to bo bodisi Grk Stefanos Cicipas bodisi Avstralec Nick Kyrgios.

EPA

V ženski konkurenci je kot zadnja iz zgornje polovice med najboljših 16 napredovala Španka Paula Badosa. Četrta nosilka je ugnala nekdanjo zmagovalko Wimbledona Čehinjo Petro Kvitovo s 7:5, 7:6 (4). S tem so znani vsi pari osmine finala v zgornji polovici žreba. Alize Cornet se bo pomerila z Avstralko Ajlo Tomljanović, Kazahstanka Jelena Ribakina bo izzvala Hrvatico Petro Martić, Badoso čaka Romunka Simona Halep, Američanka Amanda Anisimova pa se bo udarila s Francozinjo Harmony Tan.

Potem ko je sobota minila brez slovenskih nastopov, bodo v nedeljo, prvič v zgodovini Wimbledona bodo igrali na srednjo nedeljo, na igrišču trije.

Reuters

Andrejo Klepač čakata obračuna tako v ženskih kot mešanih dvojicah. Z Alexo Guarachi iz Čila se bo za vstop v osmino finala ženskih dvojic pomerila s francosko navezo Alize Cornet/Diane Parry. V mešanih dvojicah bo Klepačeva s Filipom Polaškom iz Češke še enkrat izzvala Cornetovo, ob njej pa bo na igrišču še Edouard Roger-Vasselin.

V mladinski konkurenci pa bo imela Slovenija dva predstavnika. Prvič se bo na grand slamu predstavila 16-letna Ela Nala Milić. Hčerka nekdanjega košarkarskega zvezdnika Marka Milića se je uspešno prebila skozi kvalifikacije, v prvem krogu deklet pa se bo pomerila proti deveti nosilki iz Argentine Luciani Moyano. Artnaka, sicer 14. nosilca, pa v prvem krogu čaka dvoboj proti Francozu Paulu Inchauspeju.

EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta