(FOTO) Po dveh porazih Slovenci vendarle zmagali, padli so Nizozemci

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
21.01.2024 17:10

Slovenski rokometaši so proti Nizozemcem vknjižili prvo zmago (37:34) v glavnem delu evropskega prvenstva in pred torkovim obračunom proti Dancem ostajajo v igri za uvrstitev na tekmo za 5. mesto.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Čeprav zdesetkani in po šestih tekmah že nekoliko utrujeni, so Slovenci v tekmo proti Nizozemcem vstopili z jasno mislijo po zmagi. Na sporedu je bil še en obračun s izjemno hitro reprezentanco, ki se je izkazala tudi za zelo gibljivo v obrambi. Slovenci sicer v tekmo niso vstopili kot bi si želeli, Nizozemci so si hitro povedli z dvema goloma razlike, k čemur je gotovo botrovalo preveč zgrešenih strelov. To je sredi prvega polčasa v minuti odmora poudaril tudi selektor Uroš Zorman, ki je svojim varovancem zabičal, da naj manj komplicirajo in igrajo bolj enostavno.

Kratek odmor je našim (očitno) pomagal, raven igre so vidno dvignili, goli so padali kot po tekočem traku, Slovenci so v 20. minuti vodili že z zalogo petih (12:7), tudi borbeni so bili, energija je bila na visoki ravni, vtis je bil povsem drugačen kot na prejšnji tekmi s Portugalci. Do konca prvega polčasa so prednost povišali na plus pet, s kakršno so odšli na odmor med polčasoma. 

Reuters
EPA

Slovenci so z podobno igro nadaljevali tudi v drugem delu, veliko so se naslanjali na dobro obrambo, v napadu igrali poletno, neobremenjeno ter se še oddaljevali od Nizozemcev. Najbolj učinkoviti so bili Kristjan Horžen, ki je sicer zbral nekaj zgrešenih strelov, Nejc Cehte in Gašper Marguč. Svoje sta dodajala kapetan Jure Dolenec in Aleks Vlah, najboljši slovenski strelec na tem prvenstvu.

Jasno pa je bilo, da nalet ne more trajati v nedogled in da Nizozemcev (še) ne gre odpisati. Ti so se vztrajno približevali, napade zaključevali tudi v nekaj sekundah, desni zunanji Niels Versteijnen je bil v izjemni formi, obramba naših ni bila na želeni ravni, razlika pa se je v drugo polovici drugega polčasa stopila na samo tri gole v korist Slovencev, pri katerih je nekaj bravuroznih obramb prikazal Klemen Ferlin. Slovenci so do konca tekme vendarle ustavili nalet tekmecev, tekmo razmeroma varno pripeljali do konca in vknjižili četrto zmago (37:34) na letošnjem evropskem prvenstvu, ki je pred naslednjim obračunom, v torek ob 18. uri se bodo udarili z Danci, pomembna tudi iz psihološkega vidika.

EPA
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta