(FOTO) Tina Šutej v Istanbulu osvojila srebro na dvoranskem evropskem prvenstvu v atletiki

STA, Gr.G.
04.03.2023 19:28

Štiriintridesetletnica Tina Šutej je v Ostravi na Češkem izboljšala svoj slovenski dvoranski in tudi absolutni rekord.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Najboljša slovenska atletinja zadnjega obdobja Tina Šutej (Kladivar Celje) je na 37. dvoranskem evropskem prvenstvu v atletiki v Istanbulu osvojila srebrno medaljo v skoku s palico s 4,75 m. Zmagala je Finka Wilmo Murto, evropska prvakinja na prostem je skočila državni rekord 4,80 m, tretja je bila Čehinja Amalie Švabikova (4,70 m).

epa10503105 Tina Sutej of Slovenia crosses the bar in the Women's Pole Vault final at the European Athletics Indoor Championships in Istanbul, Turkey, 04 March 2023. EPA/Tolga Bozoglu
Tolga Bozoglu
Athletics - European Athletics Indoor Championships - Atakoy Arena, Istanbul, Turkey - March 4, 2023 Slovenia's Tina Sutej in action during the women's Pole Vault final REUTERS/Murad Sezer
Murad Sezer

Štiriintridesetletnica Tina Šutej, ki je v Ostravi na Češkem 2. februarja letos s 4,82 metra izboljšala svoj slovenski dvoranski in tudi absolutni rekord, je pred dvema letoma na dvoranskem EP v poljskem Torunu prav tako zasedla drugo mesto.

Murto je Tini Šutej preprečila, da bi postala najboljša v zgodovini slovenske atletike na dvoranskih EP. Zlato odličje je doslej osvojila le Jolanda Čeplak, ki je v teku na 800 m 3. marca leta 2002 na Dunaju dosegla še zdaj veljavni svetovni rekord (1:55,82). Čeplakova je bila doslej edina v slovenski atletiki z dvema medaljama s teh tekmovanj, na 800 m je bila bronasta še leta 2007 v Birminghamu.

Tina Šutej
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta