Geraint Thomas po Rogličevi prevladi: Počasi postajam prestar za to sranje

Uroš Gramc Uroš Gramc
27.05.2023 20:03

Kaj sta ob neverjetni zmagi Primoža Rogliča na dirki po Itlaiji povedala kolesarja, ki mu bosta na odru za zmagovalce v Rimu delala družbo? Britanec, ki je izgubil roza majico v zadnji etapi, je izjavo začinil z angleškim humorjem

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

Fantastična predstava Primoža Rogliča na Svete Višarje bo šla v anale ne le dirke po Italiji, ampak kolesarstva in športa na splošno. Vrnilo se mu je, kar je pred tremi leti izgubil proti Tadeju Pogačarju na predzadnji etapi dirke po Franciji. Tekmece je na brutalno težkem vzponu tokrat deklasiral kljub težavam s kolesom, zato sta mu čestitala tudi kolesarja, ki mu bosta jutri delala družbo na odru za zmagovalce v Rimu. Britanca Gerainta Thomasa je ugnal za 40 sekund, Portugalca Joaa Almeido še za dve več. A moštveni kolega Tadeja Pogačarja pri moštvu UAE Emirates je bil v cilju kljub tretjemu mestu v skupnem seštevku bolj zadovoljen kot kapetan Ineosa, ki je izgubil roza majico. Zaostanek 14 sekund sicer ni najmanjša razlika med zmagovalcem in drugouvrščenim v 106-letni zgodovini Gira, je pa zelo blizu. Za tri manj je že davnega leta 1948 slavil Italijan Fiorenzo Magni. 

"imel sem težek dan, ampak da sem izgubil za 14 sekund, je verjetno boljše, kot da sem za dve. Primož si je glede na težave s kolesom zmago zagotovo zaslužil. Težko mi je trenutno, ampak ko bom to predelal, bom ponosen. Počasi postajam prestar za to sranje," je izjavo z angleškim humorjem začinil Valižan, ki je v četrtek praznoval 37. rojstni dan. Kar celo dekado mlajši ob obeh z Rogličem pa je Portugalec, predstavnik nove generacije.

Almeida je osmo etapo odprl kot tretji v skupni razvrstitvi.
Reuters

Očitno pri 24 letih še ni dovolj zrel, da bi lahko premagal veterana, se je pa v četrtem nastopu na Giru prvič prebil na stopničke. Ob prvem je bil četrti. "V kronometru sem se dobro počutil, sploh v prvem delu na ravnini, čeprav sem bil malo nervozen. Zadovoljen sem s tem, kar sem prikazal na vzponu. Tretji sem in moram biti vesel. Kolesarja pred mano sta bila boljša. Videli ste Primoža, ki je kljub težavam s kolesom vse krepko presegel. Bil je najmočnejši in je zasluženo zmagal," je dejal Joao Almeida, ki je osvojil belo majico za najboljšega mladega kolesarja. 

 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta