(GOST KOMENTATOR) Sanjska dirka

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Na kraljevski etapi se je nadaljevala za Slovence sanjska dirka po Franciji. Začelo se je po predvidevanjih, z bojem za zeleno majico med Saganom in Bennettom, veliko je bilo pobegov, najdlje je vztrajala skupinica s Carapazom in Alaphilippom, a je bilo na koncu to premalo, ker je krenil Bahrain - celo prehitro za njihovega Lando, ki letos, kot kaže, ni čisto pravi. Na koncu se je spet razpletlo fantastično za Slovenca. Primož je obdržal rumeno majico, Tadej je osvojil pikčasto.
Zadnji vzpon na Col de la Loze je bil brutalen, kar se je videlo že po prestavnih razmerjih na kolesih. Počasi in spoštljivo so ga začeli kolesarji, ker so vedeli, kaj jih čaka na koncu. Vsak obrat je šel na polno moč. Bilo je, kot da bi vozili kronometer, vsak je bil sam in molil, da čim prej pride v cilj. Fantje so bili v velikih bolečinah, to je bila res krvava borba, na koncu je odločila surova moč.

Bogdan Fink
Robert Balen


Dirka še zdaleč ni končana, 18. etapa bo s šestimi gorskimi cilji izredno težka, ogromno bo taktike, sem pa prepričan, da bo Primož s svojimi izkušnjami in izkušnjami ekipe prednost zadržal do cilja. Lopez se je morda vmešal v boj za rumeno majico, a če sem pošten, me on sploh ne zanima, saj se uresničujejo naše sanje. Včasih smo kakšnega "profija" našli v kakšni italijanski reviji, jih gledali po televiziji, zdaj pa sta dva naša v tretjem tednu Toura pred vso konkurenco, jo že kar malo šolata. Sta najmočnejša na dirki.
Na podlago, ki so jo z našimi klubi postavljali Bojan Ropret, Primož Čerin, Jure Pavlič, Andrej Hauptman, Jani Brajkovič in številni drugi dobri kolesarji, je slovensko kolesarstvo dobilo supertalenta. Če hočeš zmage, moraš talenta dobro trenirati in mu dati priložnost. Saj slovenski klubi imajo težave, ni več tako, kot je bilo pred desetimi leti, a delamo, imamo ogromno mladih in z njimi delamo. Upam, da bo šlo tako naprej, se pa zavedam, da je letvica postavljena zelo visoko. Ob uspehih Primoža in Tadeja zdaj že drugo mesto Luke Mezgeca na etapi kar zbledi. To mi ni všeč, saj vem, kakšne borbe smo prestali, da smo prišli do današnjega dneva.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta