(FOTO in VIDEO) Kraljevska etapa: Lopez najmočnejši na vzponu, Roglič in Pogačar obdržala majici

M.R.
16.09.2020 13:07

17. etapa, ki se konča s kraljevskim vzponom na Meribel Col de la Loze, je pripadla Kolumbijcu Miguelu Angelu Lopezu. Ta je dobre štiri kilometre pred ciljem potegnil in prehitel tako PRimoža Rogliča in Tadeja Pogačarja. Oba sta sicer obdržala rumeno oziroma belo majico.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak
Slovenski navijači pred ciljem. 
Saso Bizjak


Saso Bizjak


Na terenu sta tudi naša poročevalca Uroš Gramc in fotoreporter Sašo Bizjak



Po slabih 30 kilometrih se je od glavnine odcepila ubežna skupina petih kolesarjev, v kateri sta tudi Ekvadorec Richard Carapaz in Francoz Julian Alaphilippe. Priborili so si slabih pol minute prednosti. Po 40 kilometrih je bila prednost ubežnikov že skoraj minuto pred glavnino, v kateri sta bila tudi Primož Roglič in Tadej Pogačar.

Saso Bizjak


Sto kilometrov do cilja je imela ubežna skupina pred glavnino že več kot 5 minut prednosti. Ob začetku prvega vzpona, okoli 80 kilometrov do cilja, pa je prednost znašala že šest minut. A po približno sedmih kilometrih vzpona je glavnina prednost ubežnikov skoraj prepolovila. 

Slovenski navijači 2 kilometra pred ciljem kraljevske etape že čakajo na Rogliča in Pogačarja.
Saso Bizjak

Prvi gorski cilj današnje etape je osvojil Carapaz, za njim je bil drugi Alpahilippe. Pogačar je bil peti. Med spustom so imeli ubežniki še vedno slabi dve minuti prednosti pred belo in rumeno majico. V Skupini z Rogličem in Pogačarjem je bilo skupno 27 kolesarjev. Večji del, kar 58 kolesarjev, pa je vozilo približno 7 minut za njimi.

Na začetku zadnjega, kraljevskega vzpona, so v ubežni skupini ostali le še trije kolesarji. Poleg Carapaza in Alaphilippa še Španec Gorka Izagirre so imeli dobri dve minuti prednosti. Med vzponom je 10 kilometrov pred ciljem prednost skopnela na vsega pol minute, poleg tega pa Alaphilippe ni zdržal tempa in ga je skupina z Rogličem in Pogačarjem ujela.

Štiri kilometre pred ciljem je Pogačar zapeljal na čelo skupine, v kateri sta vozila skupaj z Rogličem, slednji pa mu je ves čas sledil. V vodstvo pa je potegnil Miguel Angel Lopez, sicer četrti v skupnem seštevku. Že tri kilometre pred ciljem Pogačar ni več vodil skupine in ga je Roglič prehitel. Takrat je skupina ujela Carapaza, ki ni zmogel več voziti v zadanem tempu. 

Dobra dva kilometra do cilja je Roglič potegnil naprej in Pogačar mu je le stežka sledil. Roglič je namreč lovil Lopeza, ki je imel kilometer pred ciljem 13 sekund prednosti pred njim. Na koncu je Lopez v cilj prišel kot prvi in Rogliča prehitel za 15 sekund, Pogačraja pa za natanko pol minute. Tako je Lopez v skupnem seštevku zmanjšal zaostanek za obema našima. Pred današnjo etapo je za Rogličem zastoajal 1 minuto in 45 sekund, za Pogačarjem pa 1 minuto in pet sekund. 

Saso Bizjak


Slovenske kolesarje so ob progi v zadnjih kilometrih do cilja pričakali številni slovenski navijači. Slišati je bilo tudi zvok harmonike in pa petje Zdravljice.






Slovenski navijači so se na cilj podali tudi s kolesi. 
Saso Bizjak


Saso Bizjak


Pozdravni napis za našega asa Primoža Rogliča.
Saso Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta