Kadrovanje v Ljudskem vrtu: Po trinajstih letih igranja v Italiji in Nemčiji se v Maribor vrača Luka Krajnc

M.D., A.L.
07.09.2024 17:49

Mariborčani so na zadnji dan prestopnega roka končno predstavili novinca, ki mu lahko pripišemo vijoličasti DNK.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Luka Krajnc pred tremi leti v dresu Frosinoneja.
Osebni Arhiv

V Ljudskem vrtu se v zadnjih dneh prestopnega roka dogaja, kot se že dolgo ni. Novinci, ki so to poletje prišli k 16-kratnim slovenskim državnim prvakom, so bili do danes praviloma tujci, na zadnji prestopni rok pa so iz NK Maribor končno predstavili okrepitev, ki bi ji lahko pripisali vijoličasti DNK, o katerem pod Kalvarijo veliko govorijo. Po 13 letih v tujini se je v Ljudski vrt vrnil 29-letni obrambni nogometaš Luka Krajnc, ki je bil član Maribora pred odhodom v tujino osem let in po kaljenju v mlajših selekcijah kluba tudi debitiral za člansko ekipo.

"Odšel je kot do tedaj najmlajši igralec, ki je debitiral v članskem moštvu NK Maribor in se kot kadet preseselil v Serie A. Njegove postaje v Italiji so bile Genoa, Cesena, Cagliari, Sampdoria, Frosinone, nato se je preselil v Nemčijo, kjer je igral za Fortuno Düsseldorf in Hannover, se vrnil na Apeninski polotok kot igralec Catanzara, zdaj pa je čas za vrntev domov. V Ljudski vrt, kjer se je vse skupaj začelo," so Luko Krajnca, ki ima tudi štiri nastope za člansko izbrano vrsto Slovenije, predstavili na spletni strani kluba.

"Vesel sem, da se vračam domov. Težko je opisati občutke. Ker se je vse odvrtelo v tako kratkem času, je morda še prehitro za zbiranje vtisov. Ko se je pojavila možnost za selitev oz. v mojem primeru za vrnitev v Maribor, nisem imel pomislekov. Predvsem komaj čakam, da se pridružim ekipi in bom znova lahko oblekel vijoličasti dres. Moja zgodba še zdaleč ni zaključena, zame je to nov začetek. Vračam se izkušenejši, s koristnimi spoznanji iz tujine. Ker se vračam v moj klub, moje mesto, pa je motiv še močnejši in bom storil vse, da po najboljših močeh pomagam k uresničitvi klubskih ciljev," je takoj po podpisu za klubsko spletno stran povedal Krajnc, ki se bo danes z juga Italije podal na pot domov. Ekipi se bo pridružil v ponedeljek. Z Mariborom je podpisal pogodbo do leta 2026 z možnostjo podaljšanja še za eno leto.

"Velik dan za Maribor, vrnitev igralca, ki je, potem ko je bil član vseh selekcij našega kluba, naredil spoštljivo kariero v tujini, pomeni naslednji korak v rasti ambicij kluba v tej in v naslednjih sezonah. Vračamo enega najboljših branilcev, kar jih je klub ustvaril. Po koncu pogajanj z njegovim klubom me najbolj veseli dejstvo, da sem pri Luki zaznal 100 odstotno iskreno veselje, da je posel končan in da si lahko spet obleče dres kluba, za katerega navija vse življenje,“ je povedal športni direktor Maribora Marko Šuler.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta