Kek: Kurtić je vesel, ker je prehitel Rudonjo

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
16.11.2020 21:10

Slovenija je proti Kosovu v ligi narodov pokazala karakter, je prepričan slovenski selektor

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Nogometaši Kosova so en niz prekinili, poskrbeli, da se je slovenska mreža po 607 minutah zatresla. Drugega niso mogli. Niz neporaženosti Slovenije se je v letu 2020 podaljšal na sedem tekem. "Zmagali smo popolnoma zasluženo, bili smo boljši. Res je, da je trajalo čisto do konca, a fantje si zaslužijo čestitke za karakter," je brez evforije po dvoboju petega kroga v skupini C3 lige narodov razlagal selektor Matjaž Kek.

Po zaostanku se njegovi varovanci niso predali. "Dva momenta me posebej veselita. Karakter in zavedanje, da je v duhu ekipe še kako pomemben vsak posameznik. Na edini pravilen način je ekipa odreagirala na vse težave. Pri selektorju imajo zaradi tega velik kompliment. Zdaj lahko celo nekdo reče, da imajo ti fantje karakter," je dejal Kek, ki je sinoči že odpeljal nogometaše v Atene. Slovenija bo jutri proti Grčiji potrjevala prvo mesto v skupini.

Z zmago proti Kosovu je Slovenija obdržala prvo mesto v skupini, ki ga bo potrjevala v Atenah. 
Robert Balen

Jasmin Kurtić je zadel za izenačenje po akciji Josipa Iličića in Petra Stojanovića. "Mogoče je kakšen igralec več manjkal v kazenskem prostoru v prvem polčasu. Reakcija je bila dobra. Zakaj vezisti ne bi smeli dati gola, se pojaviti, kjer se je Kurtić? Jasmin je vesel, ker je prehitel Mladena Rudonjo na lestvici strelcev slovenske reprezentance. Čisto zares. Prav veselil se je v slačilnici," je 31-letnika, ki se je na svoji 64. reprezentančni tekmi podpisal pod drugi gol, podražil selektor.

"Korak naprej je narejen. Se pa zdaj vidi pomembnost tekme proti Azerbajdžanu. Fino smo se spustili, dobro predebatirali vse probleme in reagirali na dober način," je prepričan Mariborčan. O posameznikih nerad govori, a dva je vendarle izpostavil: "Najprej Belca, ki je hitro, mirno in osredotočeno reagiral, ko je postalo jasno, da Jan ne more braniti, in Vetriha, ki se je dolgo iskal, tokrat pa pokazal, kako pomemben je vsak igralec v kompoziciji."

Robert Balen

Vid Belec je na golu zamenjal kapetana Jana Oblaka, ki je na ogrevanju ugotovil, da ne more igrati. "Jan je že dva dni čutil ramo. Velika želja, da bi pomagal ekipi, je pripeljala do odločitve, da poskusimo na ogrevanju narediti vse, po drugi strani pa je moje prepričanje, da potrebujemo samo stoodstotno zdrave, pripravljene igralce," je pojasnil selektor. (mark)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta