Košarkarska reprezentanca ima novega selektorja, v kvalifikacijah za Eurobasket jo bo vodil Aleksander Sekulić

Š.R., STA
06.11.2020 15:40

Izvršni odbor KZS je soglasno imenoval 42-letnega trenerja, ki je v članski izbrani vrsti že pomagal selektorjem Božidarju Maljkoviću, Igorju Kokoškovu in Radovanu Trifunoviću

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleksander Sekulić bo vodil slovensko košarkarsko reprezentanco v kvalifikacijah za Eurobasket.
Tit Košir

Slovenska košarkarska reprezentanca je dobila selektorja, ki jo bo vodil v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020. Pozicijo, ki jo je izpraznil Radovan Trifunović, bo zavzel Aleksander Sekulić. Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije (KZS) je imenovanje 42-letnega trenerja potrdil na korespondenčni seji.

"Vodstvu KZS se zahvaljujem za zaupanje. Vodenje članske reprezentance svoje države je izjemna čast ter hkrati tudi velika obveza in odgovornost, ki se ju dobro zavedam. Vedno sem bil z velikim veseljem del reprezentančne zgodbe in že komaj čakam, da se s fanti čez dobra dva tedna zberemo," je dejal Sekulić, ki je v članski reprezentanci že deloval kot pomočnik selektorjev Božidarja Maljkovića, Igorja Kokoškova in tudi Trifunovića, vodil pa je tudi reprezentance do 18 in 20 let ter leta 2018 člansko B-selekcijo.

Reprezentanco, ki je kvalifikacije začela s porazom proti Madžarski in zmago proti Avstriji, čakata še dva tekmovalna cikla. Prvi že med 23. novembrom in 1. decembrom, ko bodo ljubljanske Stožice gostile Fibin "mehurček" skupine F. Slovenijo čakata obračuna z Ukrajino (28. novembra) in Madžarsko (30. novembra). Prihodnje leto pa ju čakata tekmi z Avstrijo (19. februarja) in Ukrajino (21. februarja). "Reprezentanti v svojih sredinah kažejo dobre predstave in le želim si, da bodo formo obdržali še naprej ter, kar je najbolj pomembno, ostali zdravi. V naslednjih dneh nas čaka dokončna sestava strokovnega štaba ter priprava seznama reprezentančnih kandidatov za tekmi proti Ukrajini in Madžarski. Nekaj pa je že jasno. Na obeh tekmah nas bo zanimala le zmaga," je povedal Sekulić, ki bo seznam reprezentantov predvidoma predstavil 18. novembra.

Generalni sekretar KZS Rašo Nesterović je razkril tudi, kaj se je dogajalo z grškim strokovnjakom Dimitrisom Itudisom, ki je bil prvi izbor za vodenje slovenske reprezentance. "Po številnih pogovorih, ki sva jih s predsednikom Matejem Erjavcem opravila z Itudisom, smo na koncu vsi prišli do zaključka, da ni realno, da bi, kljub obojestranski želji, v tem trenutku sklenili sodelovanje. Tako smo rešitev poiskali znotraj obstoječega štaba članske reprezentance in se za vodenje reprezentance v aktualnih kvalifikacijah hitro vse dogovorili z Aleksandrom Sekulićem," je poudaril.

"Sekulić dobro pozna igralce ter tudi sam sistem, saj je kot članski pomočnik sodeloval s številnimi selektorji. Znanja, energije in želje po dokazovanju mu ne manjka in prepričan sem, da se bo izkazal tudi kot glavni trener. Igralci mu zaupajo in verjamem, da bodo to novembra in februarja pokazali tudi na igrišču," je še dodal Nesterović in nakazal, da se bodo šele po obeh kvalifikacijskih ciklih znova pogovorili glede smernic za nadaljnje delo. "Žal tudi spomladi na izbor selektorja ne bo vplival le športni vidik, temveč na žalost še naprej takratna situacija v evropski in svetovni košarki. A do pomladi je še nekaj časa. Trenutno vsi že nestrpno čakamo, da najprej dekleta in nato fantje nadaljujejo s kvalifikacijami in športne navdušence razveselijo z dobrimi igrami," je sklenil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta