Kronaveter iz Maribora v tretjo ligo

STA, J.K.
18.06.2023 12:37

Mariborčan se je dogovoril za sodelovanje pri tretjeligašu SV Alerheiligenu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kronaveter je v slovenski ligi je odigral 336 tekem in dosegel 106 golov.
Andrej Petelinšek

Vodstvo NK Maribor ni podaljšalo pogodbe z nekdanjim slovenskim reprezentantom Rokom Kronavetrom, ki pa kljub 36 letom ne misli končati kariere. Bržkone jo bo končal v Avstriji, kjer se je dogovoril za sodelovanje pri tretjeligašu SV Alerheiligenu. Kot poroča spletna stran kluba, bo Mariborčan s svojimi izkušnjami pomagal mladi ekipi.

Kronaveter je večino svoje dosedanje kariere preživel v Sloveniji, v slovenski ligi je odigral 336 tekem in dosegel 106 golov. Trikrat je bil slovenski prvak in dvakrat slovenski pokalni zmagovalec. V sezoni 2015/16, ko je bil prvak z ljubljansko Olimpijo, je bil s 17 goli tudi najboljši strelec prvenstva. Naredil si je tudi dobro vizitko s klubi v tujini. Z Energie Cottbusom je igral dve sezoni v nemški bundesligi, iz Nemčije se je preselil v Györ in osvojil naslov prvaka na Madžarskem. Pri Petrolul Ploiesti si je izkušnje nabiral tudi v prvi romunski ligi. Za reprezentanco je zbral štiri nastope in dosegel en gol.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta