Legenda vijoličastih: Nisem si mislil, da me bo NK Maribor zavrgel

Borut Planinšič ml.
16.10.2024 09:05

Gregor Židan, eden najbolj priljubljenih Ljubljančanov v Mariboru, je razočaran in ogorčen.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gregor Židan je v NK Maribor zavil leta 1993 in zanj igral vse do leta 2001.
Janko Rath

Eden najbolj priljubljenih Ljubljančanov v Mariboru, ki so se zares zasidrali v vijol'čna nogometna srca, je Gregor Židan. Iz Olimpije je prek zagrebškega Dinama leta 1993 zavil v NK Maribor in zanj igral do leta 2001. Bil je med asi, ki so Mariboru priigrali prvo ligo prvakov. Je edini nogometaš, ki je bil pri prvih petih mariborskih naslovih državnega prvaka v obdobju 1997-2001 vsakič zraven. Toda ko smo ga poklicali, da pove kakšno o Ljubljančanu v Mariboru, smo ga dobili nežidane volje. "Vedno sem se čutil Mariborčana. Te dni pa se me še kar drži razočaranje, ogorčenje," nam je dejal.

In s tem mislil na letošnje praznovanje obletnic v Ljudskem vrtu. Ko je klub v nedeljo, 25. avgusta, pred navijače povabil moštvo, ki se je v ligo prvakov prebilo 26. avgusta pred desetimi leti, ne pa tudi moštva, ki je v elito šlo pred četrt stoletja, čeprav je obletnica zmage nad Lyonom zadela ravno tisti datum, 25. avgust. "Počasi se mi zdi, da nisem več del Maribora," je dodal Židan, "nisem si mislil, da me bo NK Maribor zavrgel."

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta