Liga prvakov: Kamplovi bodo zraven tudi spomladi

Mar.K.
02.11.2022 21:10

Leipzig s prepričljivo zmago proti Šahtarju dvignil vstopnico za osmino finala

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Christopher Nkunku je začel Leipzigovo veselico v Varšavi.
Reuters

Kar ni uspelo Janu Oblaku, je Kevinu Kamplu. Reprezentančno že upokojeni slovenski nogometaš bo tudi spomladi igral v ligi prvakov. Njegovemu Leipzigu bi za potrditev drugega mesta v skupini F zadoščal že remi proti Šahtarju, a Nemci so v Varšavi, kamor je klub iz Donecka zaradi vojne v Ukrajini preselil domače tekme lige prvakov, pokazali še precej več. Kar je v prvem polčasu začel Christopher Nkunku, so v drugem nadaljevali Andre Silva, Dominik Szoboszlai in Dani Olmo. Za zmago Leipziga s 4:0 in selitev Šahtarja v evropsko ligo. Prvo mesto v skupini je z zmago s 5:1 proti Celticu potrdil madridski Real.

Kampl, ki je v Varšavi dobil polno minutažo, je drugi Slovenec, ki si je v tej sezoni zagotovil preboj v izločilne boje elitnega tekmovanja. Samir Handanović je bil v torek na klopi Interja, ki se je v München odpravil z že potrjeno vozovnico za osmino finala v žepu, tam pa ni uspel preprečiti Bayernu, da bi še drugo sezono zapored in tretjo v zadnjih štirih letih sklenil s popolnim izkupičkom v skupinskem delu. Bavarci, ki v tem delu tekmovanja niso izgubili vse od leta 2017, so bili od italijanske zasedbe boljši z 2:0.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta