Maribor ob morebitni uvrstitvi v 3. krog kvalifikacij za konferenčno ligo čaka zmagovalec dvoboja Fenerbahče - Zimbru

STA, M.R.
24.07.2023 14:57

Po današnjem žrebu na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu sta znana morebitna tekmeca Maribora in Celja v tretjem krogu konferenčne lige.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Oba slovenska kluba morata najprej premagati svoja tekmeca v drugem krogu, mariborska zasedba se bo pomerila z luksemburškim Differdangejem, celjska pa s portugalsko Vitorio Guimaraes.

Maribor se bo v primeru zmage v drugem krogu kvalifikacij nato pomeril z zmagovalcem turško-moldavskega dvoboja Fenerbahče - Zimbru, Celje pa z boljšim iz malteško-beloruskega obračuna Balzan - Neman Grodno.

Prvi tekmi 2. kroga bosta 27. julija, povratni 3. avgusta, medtem ko sta termina tekem 3. kroga konferenčne lige 10. in 17. avgust.

Domžale, tretji slovenski klub v tretjem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini, so se poslovile že v prvem krogu kvalifikacij po skupnem porazu proti Balzanu, možnem tekmecu Celja v 3. krogu.

Olimpija lahko po Bolgarih naleti na Žalgiris ali Galatasaray

Nogometaši ljubljanske Olimpije se bodo v primeru zmage nad bolgarskim Ludogorcem v drugem krogu kvalifikacij za uvrstitev v skupinski del lige prvakov v tretjem pomerili z zmagovalcem dvoboja med litovskim Žalgirisom iz Kaunasa in turškim Galatasarayem iz Istanbula.

Olimpijo je bila v uvodnem krogu boljša od latvijske Valmiere. Prva tekma proti Ludogorcu bo 26. julija v Bolgariji, povratna pa 1. avgusta v Sloveniji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta