Megla skrajšala priprave Mure na Maribor

Miha Dajčman Miha Dajčman
02.11.2022 00:05

Danes bo z nadaljevanjem prekinjene tekme med Sobočani in Bravom končan 15. krog nogometne prve lige, v katerem je Olimpija še povišala prednost pred zasledovalci, vijoličasti pa podaljšali niz tekem brez zmage

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Žan Vipotnik je v Celju poskrbel za preobrat Maribora, a vijoličasti prednosti niso zadržali.
Edi Einspieler

Ob 16.45 se bo na Fazaneriji nadaljeval obračun med Muro in Bravom, ki je bil v nedeljo pri rezultatu 0:0 po slabe pol ure igre zaradi slabe vidljivosti ob gosti megli prekinjen. Tekma se bo nadaljevala od 25. minute. V dveh krogih zapored se je zgodilo, da obračun ni bil odigran v istem dnevu, obakrat so bili pri prekinitvi tekme udeleženi nogometaši Brava. Na drugi polčas obračuna s Celjani, ki so ga dobili z 2:0, so Šiškarji čakali dva dneva, dvoboj s črno-belimi pa bodo dokončali na četrti dan po prvem sodnikovem žvižgu, kar pomeni, da bo 15. krog razvlečen med petkom in sredo.

Muraši bodo imeli zaradi današnje tekme tri dni, da se pripravijo na štajersko-prekmurski derbi v Ljudskem vrtu, kamor vodstvo kluba iz Murske Sobote že vabi svoje privržence. Ker je trener Maribora Damir Krznar pred dnevi dejal, da je vedno bliže prvi nastop Josipa Iličića po povratku v Maribor, bi lahko bile v nedeljo ob 15. uri tribune Ljudskega vrta dobro zapolnjene. Manj kot vrnitev Iličića na slovenske zelenice so trenutno za mariborske navijače vabljivi rezultati vijoličastih. V 15. krogu so se s Celjem razšli s 3:3 in podaljšali niz prvenstvenih tekem brez zmage na štiri obračune, so pa vsaj prekinili serijo treh porazov.

Na Areni Z'dežele so za Maribor gole dosegli Max Watson, Marko Tolić in Žan Vipotnik, v dresu Celja pa sta zadela dva nekdanja člana vijoličastih - Aljoša Matko, ki je dosegel prva dva gola za grofe, in Damjan Vuklišević. "Zaslužili smo si več. Zelo konkretni in nevarni smo bili v napadu. Verjel sem, da bomo nagrajeni za trud, a nismo bili. Umiriti se moramo. Osvojili smo točko, ki nam ne pomeni nič, toda dejansko nam pomeni veliko," je po kaotični tekmi v Celju, kjer so Mariborčani dvakrat zaostajali, nato pa vodili do 94. minute, ko je bil uspešen Vuklišević, dejal Damir Krznar.

Delitve točk v knežjem mestu so se razveselili pri vodilni Olimpiji, saj so dan kasneje z zmago nad drugouvrščenim Koprom še povišali prednost pred najbližjima zasledovalcema. Olimpijinih enajst točk prednosti pred Koprom in Celjem je najvišja prednost v kateri od nogometnih prvih lig v Evropi. Pred aktualnimi prvaki imajo zmaji že 19 točk prednosti, kar je več, kot je število osvojenih točk Maribora po petnajstih krogih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta