Mikaela Shiffrin izenačila rekord Šveda Ingemarja Stenmarka po številu zmag

STA, Gr.G.
10.03.2023 14:32

Edina slovenska finalistka Ana Bucik je zasedla 17. mesto.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin je v švedskem Areju izenačila rekord Šveda Ingemarja Stenmarka po številu zmag v svetovnem pokalu. Na mestu, kjer je leta 2012 v slalomu zabeležila svojo prvo zmago, je bila najboljša na devetem letošnjem veleslalomu sezone, kar je bila njena 86. zmaga v pokalu.

Reuters
EPA

Z 20. veleslalomsko zmago, kar je prav tako izenačenje rekorda Švicarke Vreni Schneider, si je tudi že zagotovila mali kristalni globus za najboljšo veleslalomistko sezone. Američanka, ki si je že prej zagotovila tudi veliki kristalni globus za skupno zmago ter malega slalomskega, lahko v soboto Stenmarka tudi prehiti, saj bo v Areju na sporedu še slalom.

Drugo mesto je tokrat osvojila Italijanka Federica Brignone (+0,64), tretje pa domačinka Sara Hector (0,92). Edina slovenska finalistka Ana Bucik je zasedla 17. mesto (+2,72), Neja Dvornik je bila v prvi vožnji 35. in je ostala brez finala.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta