Mura zmagala četrtič zapored in pred gostovanjem v Mariboru napredovala na drugo mesto

Miha Dajčman Miha Dajčman
02.11.2022 18:13

V nedeljo je bila tekma 15. kroga prve lige med Sobočani in Bravom zaradi megle prekinjena po slabe pol ure, v današnjem nadaljevanju tekme pa so črno-beli kronali premoč in slavili z 1:0.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mihael Klepač je na zadnjih dveh tekmah dosegel tri gole. 
Profimedia

Nogometaši Mure in Brava so na Fazaneriji, kjer se je ob prostem vstopu zbralo okoli 3000 ljudi, kar je 500 več kot v nedeljo, ob 16.45 nadaljevali z pred tremi dnevi prekinjeno tekmo 15. kroga prve lige. Ob prvem sodnikovem žvižgu je bila na velikem zaslonu v Murski Soboti ura sprožena pri 25 minutah in 40 sekundah. Spomnimo, Ljubljančani so drugič zapored prvenstveni krog odigrali v dveh dneh, saj je bila tekma v Šiški med Bravom in Celjem prekinjena med polčasom zaradi obilnih padavin. Takrat so varovanci Dejana Grabića slavili, tokrat pa so se na koncu veselili Prekmurci.

Trener Sobočanov Damir Čontala je v primerjavi s prekinjeno tekmo namesto poškodovanega Tia Cipota v igro poslal Martina Šrolerja, muraši pa so kljub temu imeli v nadaljevanju tekme na voljo še vse menjave. Prav Šroler, ki danes praznuje 24 let, je imel prvo resno priložnost v 38. minuti, ko je streljal z razdalje. Muraši so bili večji del tekme podjetnejši, v zaključkih pa premalo natančni, da bi povedli. V odprtem obračunu so tudi nogometaši Brava v drugem delu tekme prihajali v napadalno tretjino, a bili podobno kot gostitelji neučinkoviti v zaključkih.

Pobudo Mure je z golom za 1:0 kronal Mihael Klepač, Hrvat je dosegel peti gol v tem prvenstvu in tretjega v zadnjih dveh krogih. Muraši so se četrto zaporedno zmago ob gol razliki 11:1 zavihteli na drugo mesto, saj imajo boljšo gol razliko od Kopra in Celja, ki imata prav tako kot črno-beli po 26 točk, za Olimpijo vsa tri moštva zaostajajo 11 točk.

V nedeljo se bo Mura odpravila na gostovanje v Ljudski vrt k šestemu Mariboru, ki je v nizu štirih tekem brez zmage.

"Bravo Fazanerije, ker se vas je sredi tedna na tekmi zbralo toliko. V nedeljo se vsi vidimo v Mariboru, karte lahko kupite pri šanku," je na nedeljsko gostovanje pod Kalvarijo po zmagi Mure nad Bravom povabil uradni napovedovalec na domačih tekmah črno-belih Smiljan Kuhar.

O odzivih iz tabora Mure v četrtkovem Večeru ter na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta