Na Kras po maščevanje: Nogometaše Maribora čaka obračun s Taborom

Aleš Mišič Aleš Mišič
26.09.2020 00:05

Mariborčani bi radi prekinili negativni niz s Sežano iz prejšnje sezone.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jasmin Mešanović spet zabija. 
Andrej Petelinšek

Mariborčani gredo pod vodstvom novega trenerja Maura Camoranesija v Sežano na današnji obračun s Taborom (ob 15.30), z moštvom, ki ga je uspešno vodil v minuli sezoni. Celo tako dobro, da sta se zasedbi njegovih predhodnikov, odstopljenih Darka Milaniča in Sergeja Jakirovića, vračali s Krasa sklonjenih glav. "Maksimalno smo fokusirani. Vemo, da nas čaka nasprotnik, ki bo kaznoval vsako našo napako, ne smemo jim dovoliti kakršne koli priložnosti. Vemo, katere so njihove slabosti, moramo jih izkoristiti in prekiniti negativni niz iz pretekle sezone," je odločen napadalec Maribora Jasmin Mešanović.

Pod prejšnjimi trenerji je igral bolj na srednji poziciji, sedaj je v špici. "Moja pozicija je centralni napadalec, igral pa sem na poziciji, ki mi ni toliko ustrezala, vendar sem se trudil." Po daljšem postu je zabil dvakrat zapored. Se je kaj spremenilo glede navodil trenerjev, vztrajnosti tudi zaradi Camoranesija? "Veliko sprememb je pri trenerju, ki mi zaupa in me vključuje v ekipo, sam pa se mu želim oddolžiti." Na pripravah je nekajkrat natančno meril z glavo. "Proti Celju sem imel dve priložnosti, pa ni šla v mrežo, potem sem zadel iz nekih drugih situacij. Vsako je treba izkoristiti." Vsak napadalec bi rad bil najboljši strelec. "Ne razmišljam, koliko golov bi moral dati. Najpomembnejše je, da bomo prvi na lestvici in vsi zadovoljni." Zaveda se, da je v prejšnji sezoni dal premalo golov. "In sem bil razočaran. Toda to je mimo. Vedel pa sem, da nisem tako blizu gola in da moram delati za ekipo."

In kaj se dogaja v drugih klubih? Najbolj zadovoljni so najbrž pri Gorici, povratnica v prvo ligo se je okrepila z Etienom Velikonjo, ki je športno pot v članski konkurenci začel prav pri Novogoričanih, od koder je prestopil v Maribor. V tujini je bil štiri leta član Cardiffa, ki ga je posodil portugalskemu Rio Aveju in belgijskemu Liersu. Igral je še za Genclerbirligi, Willem II in nazadnje NEC Nijmegen, ki ga je za eno sezono posodil Goričanom. Derbi kroga, med Olimpijo in Domžalami, bo jutri ob 20.15 v Stožicah.

Preostali pari 5. kroga: danes ob 17.30: Gorica - Aluminij; jutri ob 15.45: Celje - Bravo, ob 18. uri: Koper - Mura, ob 20.15: Olimpija - Domžale. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta