Namizni tenis: V Ljubljani tudi najboljši trije na svetu

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
05.07.2023 06:10

Slovenski ljubitelji namiznega tenisa največ pričakujejo od Hrastničana Darka Jorgića

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hrastničan upa, da mu bo doma šlo boljše na enakih mizah kot na evropskih igrah na Poljskem. 
Ntzs

S kvalifikacijami se je v ponedeljek v Ljubljani začel turnir serije WTT Star Contender v namiznem tenisu. V slovensko prestolnico so pripotovali številni zvezdniki tega športa, med 300 igralci in igralkami iz 45 držav so tudi prvi trije s svetovne lestvice, Kitajci Fan Zhendong, Wang Chuqin in Ma Long. Domača javnost največ pričakuje od Hrastničana Darka Jorgića, enega najboljših igralcev na svetu. Nagradni sklad turnirja je 230.000 evrov.

V ponedeljek in včeraj so bile kvalifikacije, v katerih je nastopilo tudi šest Slovencev. Konkurenca je bila zanje prezahtevna, saj se nobeden ni prebil čez prvi krog. Še več, nihče razen Tjaše Novak ni osvojil niti niza. Brin Vovk Petrovski je moral priznati premoč Singapurcu Yewu En Koenu Pangu, Aljaž Godec ni bil boljše sreče proti Čehu Lubomirju Jančariku, Miho Podobnika je ugnal Hrvat Filip Zeljko. Romunka Irina Ciobanu je bila boljša od Enye Moltaro, Tjaša Novak je v dvoboju z Italijanko Giorgio Piccolin osvojila niz, Lare Opeka pa se je od kvalifikacij poslovila proti Hoi Man Karen Lee iz Hongkonga. Čast slovenskega namiznega tenisa bodo reševali Darko Jorgić, Deni Kožul, Peter Hribar, Ana Tofant in Sara Tokić, ki so se neposredno uvrstili v glavni turnir; ta se bo začel danes.

Dvoboji v Tivoliju potekajo na mizah istega proizvajalca, kot so na nedavnih evropskih igrah na Poljskem. Tam naš najboljši, Darko Jorgić, s svojimi predstavami ni bil zadovoljen, saj je zaostal za pričakovanji. "Igranje na teh mizah mi veliko pomeni, saj bodo tudi žogice enake. Upam, da bom pred domačimi gledalci uspešnejši, v Krakovu mi res ni uspevalo skorajda nič," je povedal Hrastničan, ki je na najnovejši svetovni ITTF-lestvici s 14. mesta napredoval na deveto. Do petka bodo igralci igrali v mali in veliki, hokejski tivolski dvorani, od petka naprej pa le v mali dvorani. Tekmovanje se vsak dan začne ob 10. uri.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta