Novica, ki so jo navijači Maribora nestrpno čakali: Znano je, kdaj bo prvič v kadru za tekmo Josip Iličić

Miha Dajčman Miha Dajčman
03.11.2022 16:35

Dvanajst let in dobra dva meseca po zadnjem nastopu za Maribor bi lahko Josip Iličić v nedeljo proti Muri znova zaigral za 16-kratne slovenske prvake.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Josip Iličić je nared za povratek v vijoličasti dres!
Gregor Wernig/NK MARIBOR

Iz Ljudskega vrta so sporočili, da bo v nedeljo, 6. novembra, za obračun 15. kroga prve lige med Mariborom in Muro v kadru za nastop Josip Iličić. Vijoličasti so 34-letnika kot novega člana vijoličastih predstavili 5. oktobra, dolgoletni slovenski reprezentant Iličić in športni direktor aktualnih prvakov Marko Šuler sta takrat povedala, da povratnik v klub potrebuje nekaj tednov, da bo nared za igro. Tri dni pred štajersko-prekmurskim derbijem so Mariborčani objavili, da bo po 26. avgustu 2010, ko je Jojo odigral zadnjo od enajstih tekem za Maribor, znova kandidiral za nastop v dresu 16-kratnih slovenskih prvakov.

Josip Iličić, prvi trening NK Maribor.
Gregor Wernig
V Mariboru so Iličića nestrpno pričakovali.
Andrej Petelinšek
Predstavitev povratnika v Maribor Josipa Iličića v Europarku.
Andrej Petelinšek

Varovanci Damirja Krznarja so trenutno v nizu štirih prvenstvenih tekem brez zmage, po treh porazih so v 15. krogu remizirali s Celjani. Hrvaški strateg je v času, ko se je v medijih o prihodu Iličića pisalo več tednov, dejal, da je igralec takšnih kvalitet dobrodošel v vsakem moštvu. S prehitrim debijem Iličića Krznar ni želel tvegati, saj bi lahko morebitna poškodba njegov prepotreben prispevek ekipi preprečila, ob tem pa je Kranjčan med treniranjem z ekipo imel manjše težave s ahilovo tetivo.

 

Andrej Petelinšek
Sašo Bizjak
Josip Iličić na tekmi Maribor - Domžale.
Andrej Petelinšek

Če bo Iličić v nedeljo res zaigral v Ljudskem vrtu, bomo Krznarja vprašali na petkovi novinarski konferenci Maribora pred tekmo z Muro.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta