Novodobni slovenski rokometni derbi: Aktualni prvaki dobili ambiciozne izzivalce

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
13.09.2024 05:30

Drugi krog rokometnega prvenstva bo v znamenju novodobnega slovenskega derbija. V osjem gnezdu aktualnih državnih prvakov bo gostoval uspehov lačen ljubljanski Slovan.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na prvi tekmi sezone je bil najboljši strelec Slovana Staš Slatinek Jovičič. Kako bo v Velenju, kjer bo nastopal proti ekipi, ki ji poveljuje oče Zoran Jovičič?
RD Slovan/Sportida

Slovensko rokometno prvenstvo je zaradi velikih apetitov Slovana gotovo pridobilo na veljavi. Uroš Zorman, ki se je iz Trebnjega preselil na njemu še posebej ljubo Kodeljevo, je sestavil ekipo, ki upravičeno cilja na sam slovenski vrh. Prvi test na spolzkem terenu v Slovenj Gradcu so prestali, že v drugem krogu pa jih čaka novo pomembno poglavje. Nedeljsko gostovanje v velenjski Rdeči dvorani, čeprav je faza tekmovanja še precej zgodnja, bi namreč že lahko dalo določene obrise o poteku sezone. "Iz dneva v dan, iz treninga v trening dvigujemo formo. Prepričan sem, da bo tako tudi iz tekme v tekmo. Počasi se v ekipo vračajo poškodovani igralci, zato smo večinoma kompletni," pred tekmo sporoča 21-letni Tarik Mlivić iz Slovana, ki klub iz Šaleške doline še kako dobro pozna, saj je še pred dvema letoma branil njegove barve.

"Slovan ima po imenih, izkušnjah in kvaliteti zagotovo najboljšo ekipo, ki pa je na novo sestavljena. Kot vsaka druga ima zagotovo svoje prednosti in slabosti, ki jih bomo mi skušali izkoristiti. Zavedamo se, da so glede na igralski kader najmočnejša ekipa v Sloveniji," pa pred obračunom, ki bo gotovo dodobra napolnil tribune velenjske dvorane, pravi domači trener Zoran Jovičič in dodaja, da njegova ekipa še ni na želeni ravni, kar da se je poznalo tudi v Škofji Loki, kjer so minuli konec tedna remizirali. "Vzdušje v ekipi je dobro. Trener pogosto poudarja, da je za nas vsaka tekma derbi. Če k posamični tekmi ne pristopimo dovolj resno, potem se nam to lahko vsakič maščuje. Na Slovan se moramo pripraviti tako kot na vsakega drugega tekmeca. Zavedamo se njihove kakovosti, a so lahko po drugi strani tudi neuigrani, kar pa velja tudi za nas," pa je misli pred derbijem strnil kapetan Emir Taletović.

Poleg nedeljskega derbija bo že nocoj zanimivo tudi v Trebnjem, kamor prihajajo rokometaši iz Slovenj Gradca, ki so Dolenjcem v prejšnji sezoni že pokazali, kako neugodni so lahko. Bodo pa Trebanjci v tekmo odšli povsem neobremenjeni ter, potem ko so pred nekaj dnevi iz rok spustili Evropo, še bolj našpičeni in lačni uspehov. Da ne bo letos nič drugače in da bo, kot so opozarjali številni trenerji, v Ormožu vsem težko, pa so v sredo, ko so z 32:30 premagali Koprčane, dokazali Prleki. Zmaga je bila pomembna tudi za samozavest Ormožanov pred jutrišnjo evropsko tekmo proti litvanskemu Granitasu. V drugem krogu domačega prvenstva bodo na sporedu še tri tekme, vse jutri, vse ob 19. uri, in sicer: Krško – Ivančna Gorica, Ribnica – Celje, Škofja Loka – Krka.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta