(ODBOJKA) Calcitu pomembne točke

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
05.03.2022 22:10

Odbojkarji Merkurja Maribor so v tekmi 19. kroga državnega prvenstva naleteli na razpoloženega tekmeca in doživeli poraz

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Tekma 19. kroga državnega prvenstva odbojkarjev v Lukni med Merkurjem Maribor in Calcitom Kamnik je bila pomembna za obe ekipi v boju za drugo mesto (prvo si je že zagotovil ACH) po prvem delu prvenstva. Mariborčani so pred tekmo imeli 46 točk, Kamničani 41, po tekmi, ki so jo s 3:1 (25:18, 25:22, 17:25, 25:20) dobili gostje, pa je prednost Štajercev pred Gorenjci na lestvici splahnela na dve točki.

Igor Napast

Da so v Maribor pripotovali po tri točke, so Kamničani napovedali z igro v uvodnem nizu. Po 4:4 so si z zanesljivo igro v obrambi in učinkovito v napadu priigrali nekaj točk prednosti in jo iz minute v minuto višali. Mariborčani so bili v napadu premalo udarni, Kamničani pa so jih nekajkrat zaustavili z blokom. Trener državnih prvakov Sebastijan Škorc je posegel po menjavah igralcev, a poteza ni prinesla spremembe na igrišču in ko gostje povedli 19:13, so jim bila vrata do zmage v nizu odprta.

V nadaljevanju tekme je bila igra izenačena do rezultata 12:12, ko je domača ekipa po dveh zaporednih točkah povedla 15:13. Ko je bilo pričakovati, da bodo nadaljevali v enakem slogu, je prišlo do zasuka. Gostje so zaigrali kot prerojeni in z delnim rezultatom povedli 18:15. Štajerci so se jim do konca niza nekajkrat približali na točko, preobrat pa jim ni uspel.

Igor Napast

Uvodne minute tretjega niza so minevale v izenačeni igri, v nadaljevanju pa so njene vajeti v svoje roke vzeli mariborski odbojkarji in si z zanesljivo igro v polju, čvrsto v bloku in učinkovito v napadu priigrali pet točk prednosti (15:10). Mariborska vrsta tudi v nadaljevanju ni popuščala, niti igre je držala v svojih rokah, osvojila niz in poskrbela za zanimivejše nadaljevanje tekme. Da se to ni godilo, so krivi kamniški odbojkarji, ki so spet ujeli ritem igre in kaznovali vsako slabo potezo mariborskih. Kot bi trenil je bilo 12:5 zanje in Mariborčani so se znašli v zagati. Ko jim je voda tekla v grlo, so zaigrai na vso moč, se tekmecu v končnici približali na štiri točke, zasuk pa jim ni uspel.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta