Odličen začetek Anamarije Lampič v biatlonskem svetovnem pokalu

ŠR
08.12.2022 15:28

Nekdanja smučarska tekačica je na sprinterski tekmi v Hochfilznu osvojila peto mesto, zmaga Nemki Denise Herrmann Wick

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anamarija Lampič se znajde tudi s puško.
Jaka Gasar/Dnevnik

Prva tekma na najvišji ravni po prestopu v biatlon in takoj vrhunski rezultat! Anamarija Lampič, še v prejšnji sezoni smučarska tekačica, se je izkazala na svoji premieri v biatlonskem svetovnem pokalu. Na sprinterski tekmi v Hochfilznu je osvojila peto mesto.

Po prvem strelskem nastopu ji je kazalo še bolje, saj je zadela vseh pet tarč in prevzela vodstvo. Ko je drugič prišla na strelišče, se ji je nekoliko zalomilo, morala je v tri kazenske kroge, a je s hitrim tekmo ujela najboljše. Za zmagovalko, Nemko Denise Herrmann Wick, ki je zadela vseh deset strelov, je zaostala za 35 sekund. Drugo mesto je osvojila Čehinja Marketa Davidova, tretja je bila Francozinja Julia Simon, pred Lampičevo pa se je uvrstila še Švedinja Elvira Oeberg.

Polona Klemenčič je s tremi zgrešenimi streli osvojila 43. mesto (+1:42,5), njena sestrična Živa pa je z enim strelom mimo pristala na 49. mestu (1:53,5).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta